Pepsi son 7 çeyrektir pazar payını artırıyor

PepsiCo Türkiye, aktif olarak yeni kategoriler için satın almalarla ilgileniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - PepsiCo Türkiye'nin ilk Türk Genel Müdürü Hüseyin Tulpar, son 7 çeyrektir pazardan ve rakiplerden daha hızlı büyüdüklerini belirterek, "Son 7 çeyrektir pazar payını artıran tek içecek firmasıyız" dedi.

Göreve geldiği 2011 itibariyle ilk kez basın mensuplarıyla bir araya gelen Tulpar, yıllık cirosu 60 milyar doları aşan PepsiCo'nun 19 tane değeri 1 milyar doların üzerinde olan şirketi bulunduğunu söyledi.

2010'un kendileri için çok iyi geçtiğini, geçen sene Avrupa'da büyüme şampiyonu olduklarını ifade eden Tulpar, PepsiCo İçecek Türkiye olarak son 7 çeyrektir pazardan ve rakiplerinden daha hızlı büyüdüklerini, son 7 çeyrektir pazar payını artıran tek içecek firması olduklarını, 2010'da toplam pazar yüzde 10 büyürken kendilerinin yüzde 21 büyüdüğünü belirtti.

Tulpar, Pazar payı artışının tek bir üründen gelmediğine, markalarının hepsinin pazar payı aldığına işaret ederek, "Pepsi ürünümüz ikinci durumda, Yedigün rakibin ensesinde. Lipton'da çok büyük yüzde ile lider konumdayız. Fruko'da da Türkiye'de bir numaralı gazozuz. Lipton Ice Tea de pazarda lider. Bir yandan rakiplerle kapışırken bir yandan da pastayı büyütme sorumluluğumuz var" dedi.

2011'e iyi başladıklarını, ilk çeyrekte de pazar payı olarak rakiplerinin önünde büyüdüklerini belirten Tulpar, "Türkiye yatırım olarak iyi durumda. PepsiCo da geçmişteki yaptıklarıyla kendini iyi kanıtladı. Gelecek yatırımlar için biz mümkün olduğu kadar performansımızın ve yatırımların artarak devamı için elimizden geleni yapacağız. 7 çeyrek üst üste bu başarıyı elde etmiş bir takıma yatırım yapmak daha kolay" diye konuştu.

"Satın almalarla ilgileniyoruz"

Tulpar, "Aktif olarak yeni kategoriler için gerek organik büyüme, gerek stratejik ortaklık ve satın almalarla ilgiliyiz" dedi.

Tulpar, "Daha önce bu yönde açıklamalar olmuştu" şeklindeki hatırlatma üzerine, "O zamanlar PBG idik, PepsiCo'nun payı yüzde 40'tı, sadece 5 ülkede faaliyet oluyordu. Şu anda dünyanın ikinci büyük yiyecek içecek şirketiyiz, 215 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Şu anda çok daha iştahlı ailenin parçasıyız, değişiklik olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir