Pepsico Türkiye Ar-Ge merkezi açıldı

Frito Lay Kocaeli Fabrikasında açılan Ar-Ge Merkezi, bölgesel ağız tadına uygun ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - PepsiCo Türkiye Ar-Ge Merkezi, Frito Lay Kocaeli Fabrikasında düzenlenen törenle açıldı.

PepsiCo Avrupa Ar-Ge Başkanı Rob Hargrove, Kartepe ilçesi Suadiye Mahallesi'ndeki  Frito Lay Kocaeli Fabrikası'ndaki törende yaptığı konuşmada, PepsiCo'nun "kriz yılı" olarak anılan 2009'u başarılı bir şekilde geride bıraktığını söyledi.

Üstün kalitede ürün, çevik rekabet stratejisi, pazar fırsatlarına ve risklerine yanıt verecek şekilde çalışmaların birleşmesiyle başarının geldiğini ifade eden Hargrove, toplumsal, çevresel ve iş gücü sürdürülebilirliğiyle "Sürdürülebilir Büyüme"ye odaklandıklarını, "Fayda Gözeten Performans" vizyonuyla tüketicilerin hayatına değer katan besleyici ve lezzetli gıdalar ile içecekler ürettiklerini kaydetti.

Hargrove, lezzetli, aynı zamanda besleyici yiyecek ve içeceklerden oluşan portföy oluşturmak istediklerini belirterek, enerji kullanımı, su ve ambalaj malzemesi ihtiyacını azaltacak yenilikçi yöntemler de geliştirdiklerini söyledi.

Sürdürülebilir büyümeye en fazla katkı sağlayan Ar-Ge'ye her yıl daha fazla kaynak aktardıklarına işaret eden Hargrove, şöyle konuştu:

"Ar-Ge merkezi için Türkiye'yi seçmemizin çok yalın bir nedeni var. Türkiye, PepsiCo'nun stratejik öneme sahip pazarlarından birisi. Bu durum yalnızca genç nüfusa sahip olmasından, yiyecek ve içecek sektörünün hızla büyüyor olmasından değil, aynı zamanda kıtaları ve kültürleri birleştiren bir köprü olmasından kaynaklanıyor. Orta Doğu'dan Akdeniz'e uzanan mutfak kültürlerinin önemli bir kesitine sahipsiniz, ayrıca Türk kültürü ve nüfusu hızla modernleşiyor. Geleneksel mutfak kültürüne duyulan sevgi, yenilikçi ürünleri uyarlamaya duyulan ilgiyle dengeleniyor."

PepsiCo Türkiye Ar-Ge Merkezi'nin daha çok bölgesel ağız tadına uygun ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlayacağına değinen Hargrove, şöyle devam etti:

"Ar-Ge merkezimizle birlikte buradaki ekibim, Türkiye'ye ait tatları ve benzersiz yerel lezzetleri dünyaya daha fazla sunuyor olacak. Türkiye şimdi, Yunanistan, Kıbrıs, Sırbistan, Bosna-Hersek, Romanya ve Bulgaristan'ın içinde bulunduğu Doğu Avrupa Bölgesi'nde ürün ve tatların belirlenmesinde daha fazla etkiye sahip olacak. Merkezde, İngiliz, Sırp, Rumen ve İsraillilerin yanı sıra çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu 25 çalışanımızla Güneydoğu Avrupa için ortak bir lezzet dili oluşturmaya çalışacağız. PepsiCo Türkiye Ar-Ge Merkezi'nde, bölgesel lezzet tercihlerine göre ürünlerimizi yerelleştirmek ve besin değerlerini artırmak ana odak noktamız olacak. Beslenme ve diyet ihtiyaçlarından kaynaklanan kamu sağlığı problemlerine ilişkin özel çözümler sunacak, tüketicilerimizin dengeli beslenmesine yardımcı olacak üstün kalitede ürünler geliştireceğiz."

Hargrove, Türkiye Ar-Ge Merkezi'nin, PepsiCo'nun sağlık, kalite ve hijyen taahhütlerini Türkiye ve Güneydoğu Avrupa Bölgesi'nde hayata geçirmelerine olanak sağladığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlıklı beslenmeye katkıda bulunacak besleyici malzemelerden üretilmiş yiyecek ve içecek alternatiflerini daha fazla sunmayı, küresel ürün portföyümüzde sağlıklı tahıl, meyve, sebze, kuruyemiş, tohum ve az yağlı süt ürünlerinin miktarını artırmayı, 2015 yılına kadar başlıca küresel yiyecek markalarındaki ortalama sodyum miktarını yüzde 25, doymuş yağ miktarını yüzde 15 oranında, 2020 yılına kadar da başlıca küresel içecek markalarındaki ilave şeker oranını yüzde 25 oranında azaltmayı taahhüt ediyoruz. PepsiCo olarak, Türkiye'de kurduğumuz bu merkezle PepsiCo'nun çevresel sürdürülebilirlik taahhütlerini de yerine getirmek için çalışıyor olacağız. Türkiye Ar-Ge Merkezi'nin ileri ki yıllarda çevreye daha az zarar veren ambalajların geliştirilmesi konusunda da önemli rolü olacaktır."

Gazetecilerin Ar-Ge yatırımlarının devam edip etmeyeceği yönündeki sorusunu Rob Hargrove, "Geçtiğimiz 3 yılda PepsiCo olarak Ar-Ge yatırımımız yüzde 40 oranında arttı. Miktar veremem ama bundan sonra da Ar-Ge yatırımlarımız artarak devam edecektir" diye cevapladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir