Perakende Günleri, Ekim'de başlıyor

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek etkinliğe dünyadan ve Türkiye'den çok sayıda sürpriz konuk gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Perakende sektörünün önemli organizasyonlarından "Perakende Günleri" bu yıl 20-21 Ekim 2010 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Bu yıl Soysal tarafından 10. kez düzenlenecek olan Perakende Günleri, dünyadan ve Türkiye'den çok sayıda sürpriz konuğu ağırlamaya hazırlanıyor.

Perakende Günleri 2010'un ana konuşmacısı pazarlama dahisi olarak kabul edilen Martin Lindstrom olacak. Buy.ology kitabının yazarı Lindstrom; nöropazarlamanın alışverişe etkisi, trendler ve geleceğin markalarına yönelik yol haritasını Perakende Günleri'ne katılan konuklarla paylaşacak.

Kampanya yönetiminden, geleneksel reklam ve dijital birleştirmeye çok farklı ve yaratıcı pazarlama faaliyetlerini hayata geçirmiş bir pazarlama cini olarak kabul edilen Office Max Reklam ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bob Thacker ise iş dünyasına, büyük bütçelerle değil, yaratıcı fikirlerle markalarının adını nasıl gündemde tutmayı başarabileceklerini anlatacak.

Perakende Günleri 2010'un bir başka konuğu ise JCPenney Markadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ruby Anik olacak. Anik, markanın halka yakınlığını sağlama yöntemlerini ve özellikle son dönemde tüketicinin artan fiyat duyarlılığı karşısında markayı nasıl yönettiklerini aktaracak.

ABD'de perakendecileri aynı çatı altında toplayan National Retail Federation'ın (NRF) etkili pazarlama organı RAMA'nın başındaki isim Mike Gatti ise Amerika perakende sektöründe ilham veren pazarlama uygulamaları ve reklam kampanyalarından örnekler verecek.

Perakende Günleri kapsamında bu yıl ilk kez uygulanacak "Açık Kürsü", görüşlerini sektöre ulaştırmak isteyen üç kişiye ayrıldı. Bu yeni bölümle, sektöre bilgi ve ilham veren fikir alışverişlerinin yapılması hedefleniyor.

Markaların merkez kadrolarının yarıştığı Markalar Yarışıyor (MAYA) finali Perakende Günleri'nin ilk gününde yapılacak. Markalar Arası Tartışma Yarışması (TAY) finali ise ikinci gün gerçekleştirilecek etkinlikler arasında yer alıyor.

Perakende Günleri'nin bu yıl ana konularından biri de Kapalıçarşı olacak. Tarihi çarşının sırları, Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat tarafından aktarılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir