Perakendeciler toplam cirolarını 70 milyar daha artırmayı hedefliyor

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Altunbilek, "Federasyon olarak 2023 hedefimiz, cirosal olarak 70 milyar lira daha büyümek ve perakende markalarımızı verimli, karlı ve sürdürülebilir kılmak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, 2023 yılında perakendecilerin toplam cirolarını 70 milyar daha artırmayı hedeflediğini bildirdi. 

Altunbilek, Çukurova Perakendeciler Derneği tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen etkinlikte üyelerle bir araya gelerek sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını anlattı. Kuruldukları günden bu yana yerel perakendeciliği geliştirmek için çaba sarf ettiklerini anlatan Altunbilek, şu an 380 üyenin 4 bin perakende noktasında 65 binden fazla çalışanla toplamda 10 milyar dolarlık bir ciroyla hizmet verdiğini bildirdi. 

"Müşterilerimiz tercihini yerel zincirlerden yana kullandı"

Altunbilek, kendisini geliştiren, değiştiren ve istikrarlı büyümelerini sürdüren yerel zincirlerin sektöre ve ekonomiye çok büyük katkı sağladığını dile getirerek "Nielsen verilerine göre 2014'ün ilk çeyreğinde ulusal zincirler yüzde 8 büyürken, yerel zincirlerin yüzde 13'lük büyümesi müşterilerimizin tercihini yerel zincirlerden yana kullandıklarının bir göstergesi olmuştur" dedi.  

Her güçlü ülkenin mutlaka uluslararası perakende markaları da olduğunun altını çizen Altunbilek, "Federasyon olarak 2023 hedefimiz, cirosal olarak 70 milyar lira daha büyümek ve perakende markalarımızı verimli, karlı ve sürdürülebilir kılmak. Bu birlik ve beraberlikle gelecekte daha istikrarlı büyüyen bir parkende sektörü, daha ferah bir Türkiye ve daha mutlu müşteriler olacağına canı gönülden inanmaktayız "diye konuştu. 

Altunbilek, sektörün sorunlarını her fırsatta dile getirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu: 

"Perakende Yasası'yla ilgili destek istiyoruz"

"Sektörümüzdeki arz fazlası, doymuş pazarlar, rekabetin karakteri, insan kaynağı gibi sorunları ilgili platformlarda masaya yatırıyoruz. Özellikle, son dönemde birçok noktada akıl almaz bir artış ve çeşitlilik gösteren indirim marketleri, karşılaştığımız sorunların başlıcasını oluşturuyor. Tüm bunlar herhangi bir düzen içinde yapılmadığı gibi ne istihdama katkı sağlamakta ne de rekabet koşullarına sadık kalmaktadırlar. Her geçen gün büyüyen bu sorun karşısında devlet büyüklerimizden Perakende Yasası'yla ilgili destek istemekteyiz." 

Altunbilek, istihdamda ve genel ticarette Türkiye'nin üçüncü büyük sektörü olduklarını ve artık mutlaka bir yasaları olması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir