Perde arkasını daha sonra öğreneceğiz

Hükümet Sözcüsü Arınç, PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın yakalandığı ve daha sonra yeniden salındığı yönündeki iddiaları değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın yakalandığı ve daha sonra yeniden salındığı yönündeki iddiaları "Bu haberleri, perde arkasını, ne olup ne bittiğini daha sonra öğreneceğiz" sözleriyle değerlendirdi. Arınç, İran ile Türkiye arasında terörle mücadele konusunda bir ihtilaf olmadığını da sözlerine ekledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kurulun gündemindeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arınç, kurulda 17 Ekim'de TBMM'ye teslim edilecek olan önümüzdeki yılın bütçesinin görüşüldüğünü, konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

Arınç, kurulda ayrıca Antalya başta olmak üzere Akdeniz bölgesinde yaşanan sel felaketinin de gündeme geldiğini belirterek "Sel olaylarına anında müdahale edildi. Başbakanlığımızın Afetle ilgili birimi maddi yardım gönderildiği kurtarma çalışmalarının başarıyla sonuçlandığı vatandaşlarımızın bir kısmının bazen yaşlı bazen çocuk olarak kayıp olarak kayıtlara geçtiği açıklandı" dedi.

Arınç, yarın Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ve henüz net olmamakla birlikte Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Antalya'da yaşanan baskınlardan kaynaklanan zararı yerinde görmek için bölgeye gideceğini, dönüşte de TBMM'ye bilgi sunacaklarını açıkladı.

Anayasa değişikliği ile memur sendikalarına toplu sözleşme imkanı getirildiğini de sözlerine ekleyen Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in toplu sözleşme yapılabilmesi ve buna ilişkin esasların taraflarca üzerinde görüşülen konuları Bakanlar Kurulu'na takdim ettiğini bildirdi. Bülent Arınç, Bakan Çelik'in sözleşmeye taraf olacak sendikalarla ve ilgili kuruluşlarca bunu müzakere edeceğini ve süresi içerisinde de yasal değişikliklerin biran önce TBMM'de yapılmasının gerçekleştirileceğini dile getirdi.

"İran ile ihtilaf yok"

Bülent Arınç açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Arınç'a geçtiğimiz aylarda PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın İran'da yakalandığı iddiaları ortaya atıldığında yaptığı "Bu işin içinde bir iş var" açıklaması hatırlatıldı. Bugün bir gazetede yer alan Karayılan'ın yakalandıktan sonra salıverildiği iddialarına ilişkin "İddialar doğrudur. Pazarlık olabilir yakında kokusu çıkar" yönündeki beyanlarını yalanlayan Arınç, haberle ilgili tekzip geçtiğini söyledi.

Arınç, söz konusu iddia ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi:

"Bu haberleri perde arkasını ne olup ne bittiğini daha sonra öğrenebileceğiz. İran da bir devlettir. O devletin de kurumları var, kuruluşları var. Özellikle komşuluk ilişkilerimiz içerisinde de teröre karşı mücadelede birlikte hareket ettiğimizi, birbirimizle istihbarat noktasında yardımlaştığımızı şahsen biliyorum. Bunu MİT müsteşarımız da İçişleri Bakanımız da açıklamış olabilirler.

 Terörle mücadelede özellikle de PKK'ya karşı mücadelede Türkiye ile İran arasında bir ihtilaf yok. Dolayısıyla biz mevcut durumu kabul ederek böyle bir habere ihtiyatlı yaklaşmalıyız. Bu konuyla ilgili haberler her zaman tartışılacaktır. Çünkü açıklama yapılmıştır o açıklamadan sonra vazgeçilmiştir. Bunun başka bir Murat olduğu ifade edilmiştir. Arada bir siyah bölge kara bölge olmuştur vs. Şahsen bunu sizinle uzun uzun müzakere etsem belki bir noktaya varabiliriz. Ama hükümet sözcüsü olarak üzerimdeki sorumluluk böyle bir konuda hükümetimize intikal eden yani bugün yayınlanan haber doğruluk olarak bir bilgi yok. Biz bunun daha sonra belki anlaşılabileceği bir bilgi edinirsek bunu da kamuoyu ile paylaşacağımızı söylemek istiyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir