Peter Tanisman, Türkiye pazarına giriyor

Saatlerle birlikte mücevher koleksiyonu da Türkiye pazarına sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türk tasarımcı Bedros Tanışman, "Peter Tanisman" markasıyla ürettiği saatleri, Türkiye pazarına sunacak.
New York, Pekin, Paris ve Dubai'den sonra saatlerini Türkiye'de tanıtmak için İstanbul'a gelen Tanışman, Nişantaşı'ndaki Midpoint Restaurant'ta tanıtım toplantısı düzenledi.
Tanışman, iki yıl önce de adını taşıyan markasıyla saatler üretmek için çalışmalara başladığını söyledi. Türkiye pazarında büyük başarı yakalayarak, dünyanın en büyük saat markaları arasına girmeyi hedeflediğini dile getiren Tanışman, "Türkiye her yıl İsviçre'den 250 bin civarında saat ithal ediyor. Bunlardan yaklaşık 8 bini, 20 bin ile 200 bin eurodan alıcı bulan lüks saatlerden oluşuyor. İsviçre'de 100'ün üzerinde lüks saat üreticisi olmasına karşın, Türkiye'de sadece 10 lüks saat markası faaliyet gösteriyor. Türkiye'nin bir yılda saat için harcadığı para 350 milyon euroyu buluyor. Saat sektörü için oldukça büyük bir pazar olan Türkiye'nin markamız için ayrı bir özelliği var. Tasarımlarımızda Türklerin takı ve aksesuar zevklerini dikkate alıyoruz" dedi.
Bedros Tanışman, Türkiye'de lüks saat tutkunlarının zevklerine uygun saat bulamadığını savunarak, kendi markasıyla tasarladığı saatlerin kişinin kendisini özel hissetmesini sağladığını vurguladı.
Saatlerin fiyatının 11 ile 100 bin euro arasında değiştiğini aktaran Tanışman, 7 modelinin seri üretiminin yapıldığını ve yılda bin saat üretme kapasitesine sahip olduklarını söyledi.
Saatlerinin Türkiye'de satışa sunulması için distribütörlerle görüşmelerinin devam ettiğini anlatan Tanışman, ileri ki bir zamanda Nişantaşı'nda kendi ismiyle bir mağaza da açabileceğini bildirdi.
Tanışman, saatlerle birlikte mücevher koleksiyonunu da Türkiye pazarına sunacaklarını sözlerine ekledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir