Petrolü bu sefer de IMF baskılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yard. 

 

ABD ham petrolü, Çin’den gelen beklenenin üzerindeki Haziran enflasyonu verisinin ardından Çin piyasalarının yönünü yeniden yukarı döndürmesiyle yükselirken, IMF’den gelen açıklamalarla 53,30 direncini aşmakta zorlanıyor. Şangay endeksi 4 haftalık düşüşün ardından bugün yüzde 5,75 yükseliş yaptı ve piyasalardaki Çin endişelerini hafifletti.

Son dönemde Çin endişeleri ham petrolde talep kanadında endişe yarattığından WTI’da düşüşe neden olmuştu. IMF’den gelen açıklamada ise ABD için 2015 ve 2016 yılı büyüme öngörülerinde negatif yönde revizyon var. Bu noktada ham petrolde bu hafta talep kanadının öne çıktığı görüldü. Büyümeye yönelik aşağı yönlü revizyonlar petroldeki yükselişi sınırlandırabilir.

Arz cephesinde ise dün açıklanan verilerin ABD’de stokların arttığını göstermesi ve ABD üretiminin günlük 9,6 milyon varil düzeyinde seyrini koruması ham petrolün düşüşü açısından olumlu karşılanıyor. Veri akışında ise ABD’de yarın petrol sondaj kule sayısı açıklanacak.

WTI teknik olarak incelendiğinde yükselişte 53,30 direnci üzerinde tutunmanın sağlanamadığı görülmekte. Geri çekilmede 51,85 / 50,55 destekleri öne çıkarken, ham petrolün 53,30 direncinin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda ise 54,10 direnci takip edilebilir. 

Dirençler: 53,30 / 54,10 / 55,70
Destekler: 51,85 /  50,55 / 50,00

http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/WTI_20150709163642.png 

ppppppp.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/