Peugeot iOn'a '2010 Grand Prix Auto" Çevre Ödülü

MAAF Assurances Sigorta Şirketince düzenlenen organizasyonun 6.'sında ödüle layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Peugeot'nun elektrikle çalışan otomobili iOn'un, "2010 Grand Prix Auto" Çevre Ödülü'ne değer görüldüğü bildirildi.

Peugeot tarafından yapılan açıklamada, yüzde 100 elektrikli otomobil iOn'un, MAAF Assurances Sigorta Şirketince düzenlenen organizasyonun 6.'sında "2010 Grand Prix Auto" Çevre Ödülü'nü aldığı belirtildi.

Peugeot'nun öncülüğünün sembolü olan 4 kapılı, 4 kişilik, sıfır salımlı iOn'un, 2009 yılı sonunda satışa sunulacağının açıklanmasından bu yana, İnternet yoluyla 6 binin üzerinde bireysel müşteriden ön sipariş aldığı dile getirilen açıklamada, iOn'un, çevreyi koruyacak şekilde geliştirilen araçları ve teknolojileri ödüllendiren 2010 Grand Prix Auto Çevre Ödülü'nü gazetecilerden oluşan bir jürinin verdiği kaydedildi.

Açıklamada, iOn'un bugün itibariyle birçok Avrupa ülkesinde ulaşım, enerji şirketleri, araç kiralama ve otomobil paylaşım şirketleri ile imzalanan 15 niyet mektubu ile de kendini gösterdiği vurgulanan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"3,48'lik uzunluğu ve 1,47'lik genişliği ile kompakt boyutları ve 4,50'lik dönüş yarı çapı iOn'u şehir ortamına mükemmel uyum sağlayan bir otomobil haline getiriyor. 47 kWlık bir güç (64 bg) ve 180 Nm'lik bir tork sergileyen iOn, özellikle 125 km/s azami hızı ve Avrupa yol standartlarında 150 kilometrelik menzili sayesinde, şehir içinde ve şehir dışındaki günlük kullanımların yüzde 90'ını karşılayan bir performans sunuyor. Lityum-iyon batarya, 220 V'luk klasik bir prizde 6 saatte ya da bir hızlı şarj noktasında kapasitesinin yüzde 80;i oranında 30 dakikada şarj edilebiliyor."

Önümüzdeki aylarda Peugeot'nun gerçek teknolojik atılım oluşturacak iki yeni modeliyle bu alandaki öncülüğünü artırarak sürdüreceği ifade edilen açıklamada, "Böylece, iOn Batı Avrupa'da 2010 yılı sonunda satışa sunulacak ilk elektrikli otomobil olurken, 3008 HYbrid4 ise 2011 yılının ilkbaharında ticarileştirilecek ilk Dizel hibrit otomobil olacak ve yüzde 35 daha düşük yakıt tüketimi ve karbondioksit salımı sergileyecek" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir