Peugeot'nun RCZ'si Temmuz'da gelecek

Araç Türkiye'de iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ELCIAGO - Peugeot ürün gamının ''seri dışı'' ilk modeli sportif 2 2 coupe RCZ, Temmuz ayında Türkiye'de satışa sunulacak.

RCZ projesinin ilk aşaması Eylül 2007'de Frankfurt Otomobil Fuarı sırasında başladı ve Peugeot bir konsept araç sergiledi. Araca ticari olarak hayat verme kararı, Mart 2008'deki Cenevre Otomobil Fuarı'nın ardından olgunlaşırken, RCZ geliştirilme kararı alındıktan 2 yıl sonra Nisan 2010'dan itibaren tüketicilere sunuldu.

Aracın basın deneme sürüşü İspanya'nın Elciago şehrinde gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, Temmuz ayında Türkiye'de pazara sunulacak olan 200 adet RCZ'in ticari tanıtımının Ramazan Bayramı döneminde yapılacağını belirtti.

Aracın fiyatı konusunda, yeni vergilendirme sistemiyle ilgili çalışmalar olduğunu ve bu konudaki gelişmeleri takip ettiklerini dile getiren Vieux, ''Bugün piyasaya sürsek, 70 bin-80 bin lira arası olur'' dedi.

Vieux, araçtan yıl sonuna kadar 250-300, toplam 1 yılda 600-700 adet satmayı hedeflediklerini bildirdi.

Vergilendirmenin silindir hacmine göre değil, karbondioksit emisyonuna göre yapılması konusuna işaret eden Vieux, 2010 yılı otomotiv pazar büyüklüğüne ilişkin olarak ''2008'de 600 bin araç satıldı. 2010'da bu geçilebilir. Eylül ayında umut ediyorum ki size 700 bin diyebilirim ancak, vergilendirme sisteminde değişiklik olursa bu sayı çok daha fazla olur'' şeklinde konuştu.

Vieux, Peugeot olarak 2010'dan itibaren minimum yüzde 6'lık pazar payını aşmayı ve 2-4 yıl sonra bunu yüzde 8'e ulaştırmayı, hatta bunu geçmeyi planladıklarını ifade ederek, 2008 Şubat-Mart ve 2010 Şubat-Mart döneminde aynı pazar payına sahip bulunduklarını söyledi.

Peugeot 408'in Türkiye'ye gelmesi için tarih teyit edemeyeceğinin altını çizen Vieux, aracı Türkiye'ye ithal etmek için üzerinde çalıştıklarını anlattı.

Türkiye'de iki versiyon satılacak

Peugeot RCZ, adının ortasında sıfır veya çift sıfır kullanılmayan ilk binek model olurken, Avusturya'nın Graz şehrindeki Magna Steyr Fabrikası bünyesinde özel modellerin üretiminde uzman bir tesiste üretime alınarak, kısa süre içerisinde geliştirildi.

Geniş bagaj hacmine ve yatırılarak katlanabilen sırtlıklı 2 arka koltuğa sahip olan RCZ, karbon tavan, farklı renkteki kemer barları, jant çeşitleri, karoseri dekorasyonlarıyla kişiselleştirme aksesuarları sunuyor.

Aracın Türkiye'de 1.6 l THP 156 HP otomatik vites ve 1.6 l THP 200 HP manuel vites versiyonları satışa sunulacak. 156 HP motor gücüne sahip araç 168 g/km, 200 HP motor gücüne sahip araç 159 g/km karbondioksit salınımına sahip bulunuyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir