Peugeot'nun yeni ürettiği RCZ tanıtıldı

RCZ, 2012 yılına kadar piyasaya sunulacak 14 yeni modelin arasında bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Denizli'de Fransa'nın dünyaca ünlü otomobil markası Peugeot'nun yeni ürettiği sıra dışı modeli RCZ'nin tanıtımı yapıldı.

Sadıklar Peugeot'nun açılışı kapsamında tanıtılan RCZ'nin tanıtım kokteyline Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, iş adamları ve otomobil meraklıları katıldı.

Peugeot Otomotiv Bölge Satış Yöneticisi Olcay Arıcan, tanıtım öncesi yaptığı konuşmada Peugeot'un markasında rakam kullanmadığı ilk modelinin RCZ olduğunu, Peugeot'un 1810 yılında kurulmuş, büyük başarılara imza atmış bir kuruluş olduğunu, 2010 yılı başında kendisini yenilediğini kaydetti.

2015 yılı için yeni hedefler belirlediğini ifade eden Arıcan, yeni hedefler arasında dünyada otomobil markaları arasında en az 3 basamak yükselmek, otomotiv sektöründe pek çok alanda liderliği ele geçirmek gibi konuların bulunduğunu bildirdi.

Peugeot'nun 2012 yılına kadar 14 yeni modelini piyasaya sunacaklarının altını çizen Arıca, "RCZ bu ürünlerden biridir. Bu modelin Türkiye'deki lansmanı eylül ayında yapılacak. Ama buraya gelenler daha şanslı, çünkü şimdiden bu şaheseri görme fırsatı buluyor" dedi.

Peugeot RCZ'nin 1.6 motor 156 beygir gücü ve 1.6 motor 200 beygir gücü motora sahip iki ayrı modelden oluştuğunu vurgulayan Arıcan, şunları söyledi:

"Her iki modelde de 6 ileri vites bulunuyor. Araçlar, şehir dışı yollarda 100 kilometrede 5.5 litre, şehir içi yollarda 9.1 litre yakıt tüketiyor. Çok lüks ve çok donanımlı olan RCZ modellerin satış fiyatı 69 bin TL ile 80 bin TL arasında değişiyor"

Konuşmanın ardından Vali Erkmen ve Zeybekci tarafından Sadıklar Peugeot'nun açılışı yapıldı. Açılışın ardından aracın tanıtımı yapıldı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir