Piyasa beklentimiz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuncay Turşucu - İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü

İçeride koalisyon görüşmeleri ile ilgili olarak heyetler arası görüşmeler takip ediliyor. Heyetler arası görüşmelerden şimdilik gelen haberler olumsuz değil. Ancak nihai sonuç belirleyici olacak. Şimdilik önceki günkü olumsuz hava dağılmış görünüyor. Dünya piyasalarında veri akışının oldukça sakin olduğu bir haftayı yaşıyoruz. ABD piyasalarındaki ılımlı seyir global piyasalar için olumlu olurken, Çin borsasındaki toparlanmalarda bir süreliğine Şangay endeksini gündemden düşürmüş görünüyor.  Dün öğleden sonra ABD dolar endeksinde başlayan gerileme içeride USDTRY kurunun 2.70 seviyesinin üzerinden yeniden 2.6840 seviyelerine gevşemesini sağladı. Bu durum endekste 81000 seviyesinden güçlü tepki alımlarının oluşmasına neden oluyor. Dolar endeksindeki gerilemenin devamı durumunda, dolardaki gevşemenin yarattığı olumlu seyir devam edebilir. Ancak 82800 seviyesine doğru kar satışlarına dikkat etmekte fayda var. İçeride gözler koalisyon görüşmelerinde olmaya devam ederken, Perşembe günkü TCMB PPK toplantısından sürpriz beklenmiyor. Dış piyasalarda ise etkili olması beklenen fazla bir veri görülmüyor. 

BİST 100 Endeksi Teknik Analizi

BIST 100 endeksi 81000 seviyesi üzerinde tutunmaya çalışıyor ve bu noktadan alışların güçlü olmamakla birlikte görülüyor. Endeksin 81000 seviyesi üzerinde tutunması durumunda 82800 seviyesindeki 50-günlük ortalama direncine doğru tepkiler görülebilir. Buna karşılık 81000 desteğinin kırılması durumunda ise 80300 seviyesini daha kuvvetli destek olarak izleyeceğiz. Endekste oluşacak tepkilerin 82800 seviyesine ulaşması durumunda satış fırsatı olarak değerlendirilmesi daha sağlıklı olabilir. 

Destekler: 81000 – 80200 – 78700        
Dirençler: 82000 – 82800 – 84500

BİST 30 Endeksi Teknik Analizi ve VİOP Strateji

BIST 30 endeksinde 98500 seviyesi üzerinde satışlar karşılanıyor ancak şimdilik etkili bir tepki oluşmuş değil. Endekste 98500 seviyesi üzerindeki seyirlerin devamı durumunda 101000 seviyesine doğru tepkiler görülebilir. Buna karşılık endeksin 98500 desteğini kırması durumunda ise ilk etapta 97500 olmak üzere ardından 96200 seviyesine doğru baskı devam edebilir. VIOP endeks kontratında ise, endekste 101000 seviyesine doğru tepkileri oluşması durumunda veya endeksin 98500 desteğini kırması durumunda kısa pozisyon denenebilir.

Destekler: 98500-97500-96400
Dirençler: 101000-101800-103200

Küresel Ekonomik Gelişmeler

Avrupa
Yunanistan’dan gelen açıklamada kreditörlerle yapılan görüşmelerin 20 Ağustos’a kadar tamamlanması gerektiğini belirtti. Yunanistan’da parlamentoda yapılacak oylama sonrası kreditörlerle görüşmelere başlanacağı da vurgulandı. 
Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P Yunanistan kredi notunu CCC-'den CCC+'ye yükseltti. Görünümü ise Durağan olarak belirledi. S&P açıklamalarında Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkma riskinin %50'den az olduğunu belirtirken, mevcut finansal yükümlülüklerin uzun vadede sürdürülebilir olmadığını belirtti. S&P Yunan ekonomisinin bu yıl %3 küçüleceğini bekliyor. (Kaynak: Bloomberg)

Türkiye
Koalisyon görüşmeleri çerçevesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Ömer Çelik ve Cumhuriyet Halk Partisinden Haluk Koç bir araya geldi. İki ismin Perşembe günü yeniden görüşme yapacakları aktarıldı. 
Ekonomi Bakanlığı açıklamasına göre, 2015 yılı Ocak-Mayıs döneminde net doğrudan uluslararası yatırım girişi 4.905 milyon dolar oldu. 2015 Yılı Mayıs ayında 846 milyon ABD Doları düzeyinde uluslararası doğrudan yatırım girişi (fiili giriş/net) gerçekleşti. 2015 yılı Ocak-Mayıs döneminde net doğrudan uluslararası yatırım girişi (fiili giriş), 4.905 milyon ABD Doları düzeyinde gerçekleşti. Uluslararası doğrudan yatırım girişleri kaleminde yer alan sermaye girişi 2015 yılında toplam 3.492 milyon ABD Doları'na ulaştı. Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ocak-Mayıs döneminde 3.492 milyon ABD Doları olan uluslararası doğrudan yatırım girişinin 1,3 milyar doları enerji sektöründen, 572 milyon doları ise imalat sanayi sektöründen kaynaklandı. Ocak-Mayıs döneminde nakit sermaye girişinin yüzde 44’ü AB Ülkeleri, yüzde 30’u ise Asya ülkeleri kaynaklı.

Şirket Haberleri

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / EKGYO – Şirket "İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında toplam 508 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatı aldığını bildirdi. (Nötr)

BEŞİKTAŞ FUTBOL YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BJKAS - Kulüp, Ricardo Quaresma'nın transferi ile ilgili olarak oyuncunun kendisi ve kulübü FC Porto ile görüşmelere başladığını bildirdi. (Nötr)

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş. / YKBNK – Banka, yurt dışında ihraç edilmesi planlanan 10.000.000 USD tutarındaki borçlanma aracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK’ya başvurduğunu bildirdi. (Nötr)

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAAHHÜT VE TİCARET A.Ş. / ULUSE – Şirket, ürettiği HMH 36 serisi ürünleri için Rusya’nın elektrik iletim ve dağıtım operatörü JSC Rosseti'den 06.07.2020 tarihine kadar onay aldığını bildirdi. (uzun vade pozitif)

MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİİ A.Ş. / MRSHL – Şirket 2014 yılına ait nakit temettü ödemeyeceğini açıkladı.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. / VAKBN - Banka, yurt dışında ihraç edilmesi planlanan 6.500.000 USD tutarında 189 gün vadeli borçlanma aracı ihracı için SPK’ya başvurduğunu bildirdi. (Nötr)

KOZA ALTIN İŞLETMELERİ A.Ş. / KOZAL – Şirket, bağlı ortaklığı Koza Ltd. ile Medgold Resources Corp. arasında 1.500.000 Kanada doları değerinde (Medgold Resources Corp.'un sermayesinin %19.31) altın ve gümüş arama faaliyeti kapsamında imzalanan sözleşme tarafların karşılıklı mutabakatı ile feshedildiğini bildirdi.  (Olumsuz)

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. / BOLUC – Şirket, Ankara öğütme ve paketleme tesisi, yapılan döner fırın yatırımı ile entegre çimento fabrikasına dönüştürülmüş ve Temmuz ayı içerisinde devreye alacağını bildirdi. (pozitif)

İDAŞ İSTABUL DÖŞEME / IDAS – Şirket 2014 yılına ait temettü ödemeyeceğini bildirdi. (D grubu hissesidir. )

AKFEN HOLDİNG / AKFEN – Şirket geri alım programı kapsamında 21 Temmuz 2014 tarihinde 32.754 adet Akfen hissesini 7.66-7.84 fiyat aralığından aldığını bildirdi. Toplam hisse oranının %5.60 seviyesine ulaştığını duyurdu. (pozitif)

TESCO KİPA KİTLE PAZARLAMA / KIPA – Şirket daha önceden hakkında verilen toplam 75.3 mn TL vergi cezası kararının iptal talebinin kabul edildiğini duyurmuştu. Buna karşılık İzmir Vergi Dairesi Başkanlığının temyiz yoluna başvurduğunu bildirdi. (Olumsuz)

YEŞİL GAYRİMENKUL Y.O. / YGYO – Şirket 26 Haziran 2015 tarihinde başlayan ayrılma hakkı kullanım süresinin 9 Temmuz 2015 tarihindecsona erdiğini bildirdi. Pay sahiplerine toplam 3.287.836 TL ödendiği açıklandı. 

ULASLAR TURİZM YATIRIMLARI / ULAS – Şirket Yönetim Kurulu Turizm sektöründeki olumsuzluklardan dolayı Club Hotel Ulaşlar isimli otelinin üzerinde bulunduğu arazinin lüks konut veya lüks ticari mülke dönüştürülmesi ve satılmasına karar verdiğini bildirdi. Buna karşılık ayrılma hakkı kullanmak isteyen yatırımcılar için ayrılma hakkı fiyatının 0.66 TL olarak belirlendiğini duyurdu. (C grubu hissesidir. Hissede volatilite yükselebilir)

YAPRAK SÜT VE VBESİ ÇİFTLİKLERİ / YAPRK – Şirket yapacağı yatırımlarla ilgili olarak Ziraat Bankası ile 1 mn Tl’si zirai işletme kredisi, 5 mn Tl’si zirai yatırım kredisi olmak üzere toplam 6 mn TL’lik kredi sözleşmesi imzaladığını bildirdi. (C grubu hissesidir.) 

Tüm Haberler için Kaynak: KAP

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/

Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Çekince: Bu bilgiler ve görüşler önceden haber vermeksizin değiştirilebilir. İntegral Menkul Değerler A.Ş. bilgilerin ve ifade edilen görüşlerin doğru, eksiksiz ve güncelleştirilmiş olduğuna dair (açıkça ifade edilmiş veya ima edilmiş) hiçbir beyan ve taahhütte bulunmaz. İçerik kesinlikle mali, hukuki, vergi veya diğer konularda bir tavsiye niteliği taşımadığı gibi, tamamen içeriğe dayalı olarak yatırım yapılmamalı veya karar alınmamalıdır. Herhangi bir yatırım konulu karar almadan önce bir uzmandan görüş alınmalıdır. Sorumluluğun Sınırlandırılması: İntegral Menkul Değerler A.Ş. herhangi bir sınırlandırma olmaksızın, dolaylı, direkt veya bir fiilin sonucu olarak ortaya çıkan zararlar da dâhil olmak üzere her türlü kayıp ve hasarla ilgili sorumluluk kabul etmez.
Bu rapor tarafımızca doğruluğu ve güvenilirliği kabul edilmiş kaynaklar kullanılarak hazırlanmış olup yatırımcılara kendi oluşturacakları yatırım kararlarında yardımcı olmayı hedeflemekte ve herhangi bir yatırım aracını alma veya satma yönünde yatırımcıların kararlarını etkilemeyi amaçlamamaktadır. Yatırımcıların verecekleri yatırım kararları ile bu raporda bulunan görüş, bilgi ve veriler arasında bir bağlantı kurulamayacağı gibi, söz konusu kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan kurum çalışanları ile Ulukartal Holding A.Ş. ve İntegral Menkul Değerler A.Ş.'nin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. 
Bu rapordaki her türlü iç ve dış piyasa tablo ve grafikler, bu konularda resmi hizmet veren yetkili üçüncü kişi kurumlardan elde edilmiş olup, İntegral Menkul Değerler A.Ş. tarafından herhangi bir maddi menfaat beklentisi olmaksızın genel anlamda bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Bu raporda bulunan bilgiler belli bir gelirin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir.
Forex piyasası kaldıraçla çalışan bir pazardır, dolayısıyla yüksek seviyelerde risk içerir ve yatırdığınız parayı kaybetmenize sebep olabilir. Forex yatırımları her yatırımcı için uygun bir pazar olmayabilir. Piyasanın içerdiği riskleri tam olarak anladığınızdan emin olunuz ve eğer gerek duyarsanız bu tip işlemleri daha önce yapmış olan kişilerden tavsiye alınız.