Piyasa beklentisi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seçim sonuçlarının ardından ortaya belirsiz bir tablonun çıkması Türk Lirasındaki değer kaybının hızlanmasına neden olmuş görünüyor. Sonuçlar koalisyon hükümetini işaret ederken, siyasi partilerden gelen ilk açıklamalar koalisyon kurulmasının zor olacağı algısı yaratmış durumda. Bu durum piyasalarda önemli bir belirsizlik yaratıyor. Seçime kadar olan sürede piyasaların zayıf bir tek parti iktidarını fiyatladığı daha net bir şekilde ortaya çıkmış durumda.

Mevcut sonuçlar fiyatlara yansıtılmamıştı ve şimdi piyasalarda bu senaryo fiyatlanmaya devam ediyor. Sabah saatlerine baktığımızda USDTRY kurunun 2.78 sınırında olduğunu izliyoruz. Cuma günkü kapanışa göre %4.2 oranında bir yükseliş görülüyor. EURTRY’de %4.456 yükselişle 3.0887seviyesinde işlem görürken, döviz sepetindeki değer kaybı ise %4.5 seviyesinde ve 2.9346 seviyesinde bulunuyor. Türk Lirasında seçim sonuçlarından dolayı diğer dünya para birimlerine karşı önemli derecede bir negatif ayrışma var. 

Türk Lirası'nın ilk etapta hükümet kurma çalışmalarını bu seviyelerde izleyeceğini düşünüyoruz. Hükümet kurulamayacağına dair algının güçlenmesi durumunda TL’deki değer kaybı devam edebilir ve USDTRY daha yüksek seviyelere yükselebilir. Şu aşamada 2.78 seviyesinde önceden kırdığı yükselen trend çizgisi güçlü olmasa da direnç olarak izlenebilir. Ancak böyle bir belirsiz durumda dirençlerin güçlü olması beklenmemeli. Simetrik paralel hedefi ise 2.93 seviyesinde bulunuyor. Paritelerin koalisyon hükümeti kurmada anlaşması durumunda ise Türk Lirasındaki değer kaybı yerini yatay seyre bırakabilir ve piyasalar gelişmeler izlemeye geçebilir. Piyasalara güven veren bir kabine oluşması durumunda ise Lirada değerlenme görebiliriz. Ancak böyle bir gelişme ilk izlenimlere göre zor görünüyor. 

Hisse senetleri piyasasında ise Türk Lirasındaki değer kaybına paralel olarak satış baskısı yoğun bir açılış beklenebilir. İlk etapta 80000 desteği öne çıkarken endeksin bu seviye üzerinde açılıp açılmadığı izlenecek.

80000 seviyesinin pas geçilmesi durumunda ise daha önceden sert dalgalanmalarda test edilen 76600 desteği denenebilir. Seçimlerden önce üzerinde durduğumuz pozisyonların minimum seviyeye indirilmesi stratejisi şu anda oldukça avantaj sağlayacak. Bu strateji doğrultusunda hareket eden portföylerde alım için acele etmeye gerek yok. Piyasadaki dalgalanmalar devam edebilir. Bir süre daha siyasilerden gelecek açıklamalar takip edilecek ve hükümet kurulması netleşene kadar baskılı seyirler görebiliriz. Buna karşın hükümet kurulamaması ve erken seçimin gündeme gelmesi durumunda ise piyasalardaki satış baskısı devam edebilir. 76600 seviyesinin altında 72500 desteği bulunuyor.

USDTRY orta vadeli grafik

1-549.jpg

BIST 100 endeksi kısa vadeli grafik

2-442.jpg
www.integralmenkul.com.tr

www.integralforex.com.tr