Piyasa net bir yön çizemedi

Endeks 68.509 – 68.870 aralığında hareket etti; ilk seans 68.628 seviyesinden kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Kararsız ve sıkışık görüntünün hakim olduğu ilk seansta borsa 242 puan eksiyle 68.628 puandan kapandı.

İMKB’de gün Asya cephesindeki düşüşlerin de etkisiyle satış baskılı başladı. Seans içerisinde net bir yön tayin edemeyen endeks 68.509 – 68.870 aralığında hareket etti. Günün ilk yarısında 1 milyar lira işlem hacmi oluştu.

Küresel piyasada, bugün başlayan ve yarın sona erecek Fed toplantısı takip ediliyor. Mart 2009'daki dip seviyeden bu yana 26 aydır yükselen piyasalar, likidite programının sonlanması halinde satışların artacağı endişesi ile toplantıdan çıkacak sonuçlara odaklanmış durumda.

Bugün yurtiçinde Nisan ayı Kapasite Kullanım Oranı (beklenti %74,9), yurtdışında ise ABD’de Case Shiller Konut fiyat endeksi ve Tüketici Güven endeksi (beklenti 64,4) verileri izlenecek. Yine ABD’den gelecek şirket bilançoları piyasaların takibinde olacak.

Asya’daki satışların ardından ABD vadeli ve Avrupa endeksleri de güne gevşek başlarken, gün ortasına doğru endekslerde toparlanma gözlendi.

Faiz yönünü yukarı çevirdi

Tahvil-bono piyasasında; dün yüzde 8.28 bileşik seviyesinden günü tamamlayan gösterge faiz, bugün 8.37 bileşik seviyesine yükselmiş durumda. Yatırım uzmanları, son günlerde gelen alımlarla gösterge kıymettin piyasa geneline oranla aşırı değerli olduğuna dikkat çekiyor.

Döviz piyasasında de ise Euro/Dolar paritesi 1.46 sent bölgesinde işlem görürken, içerde dolar 1.5300, euro 2.2240 liradan alıcı buluyor.

Dün 1.518,55 dolarla yeni bir rekora imza atan spot altın ise şu sıra 1.504 dolardan işlem görüyor. Kapalıçarşıda ise cumhuriyet altını 478, çeyrek altın da 119.5 liradan el değiştiriyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir