Piyasa yeniden satış tarafında

Borsa kapanışını 634 puan düşüşle 69.437 puandan gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında satışa geçilmesiyle yön aşağı döndü. Borsa kapanışını 634 puan düşüşle 69.437 puandan yaparken, hisse senetleri ortalama yüzde 0.91 değer yitirdi.

Yurtiçi piyasada dün banka bilançolarına bağlı olumlu beklentiyle yaşanan yükselişin ardından yeni gün de alıcı başladı. Gün içerisinde 70.335 seviyesine kadar yükselen piyasada öğleden sonra satışlar ağırlık kazandı. Avrupa piyasasında kayıpların yüzde 1’i aşması olumsuz hava yaratırken, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in konut kredileriyle ilgili bankaları uyarıcı nitelikteki açıklamaları da ikinci yarıda piyasa üzerinde etkili oldu. En düşük 69.326 seviyesini test eden Bileşik Endeks’te gün sonunda 3 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Öte yandan uluslararası piyasada Euro/Dolar yeniden 1.49 sent bölgesine yükselirken, güne çıkışla başlayan Dolar/TL ardından bir miktar gevşedi. Kapalıçarşıda dolar 1.5350 2.2890 liradan euro liradan kapandı.

Satıcılı seyrin hakin olduğu tahvil-bonoda ise 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi valörlü işlemlerde yüzde 8.57 bileşik seviyesine kadar çıktı. Gösterge faiz yüzde 8.46 seviyesinde dengelendi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir