Piyasada gevşek görünüm hakim

Borsada satış ağırlıklı yatay seyir izlendi, ilk seans 68.390 puandan geçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında dün yaşanan toparlanmanın ardından haftanın son işlem gününe gevşek görünümle başlandı. Açılışını 107 puan artışla 68.547 puan seviyesinden yapan İMKB-100, görece düşük işlem hacmiyle 67.890 seviyesine doğru geri çekildi. İlk seans 49 puan eksiyle 68.390 puandan tamamlanırken, 968 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Küresel piyasalarda da yükselişler güç kaybederken, bugün Japonya ve İngiltere piyasalarının kapalı olmasına da bağlı olarak nispeten hacimsiz bir seyir izleniyor.

Döviz cephesinde Dolar 1.5215 lira seviyelerinde dengelenirken, euro 2.2615 liradan işlem görüyor.

Tahvil - bono piyasasında ise TCMB'nin enflasyon tahminlerinin beklentinin üzerinde yukarı yönlü revizyonunun ardından yükselen 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvil faizi bugün yüzde 8.36 bileşik seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir