Piyasalar ağustos ayına olumlu başladı

İMKB 468 puan artışla açıldı, Dolar/TL 1.50'nin altını test etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Piyasalar ağustos ayına pozitif havayla girdi. İMKB açılışını 468 puan artışla 60.335 puandan gerçekleştirdi. Sabah 1.50 liranın altını test eden Dolar/TL'de şu sıra en iyi alış/satış 1.5000/1.5020 seviyesinde. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvil ise yüzde 8.32 ile cuma kapanış seviyelerinde yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta ABD piyasası yatay kapanış yaptı. Ülkede ikinci çeyrek büyüme yüzde 2.4 ile beklentilerin hafif altında kalırken, tüketici güveni ve imalat verisindeki toparlanma piyasaya destek verdi. Bugünse olumlu görünümün ABD vadeli piyasada devam ettiği görülüyor.

Asya borsaları iyi gelen şirket bilançoları sayesinde güne artıda başladı. Tokyo, 33 puan artışla kapandı.

Avrupa vadeli işlemlerde de artıda yatay seyir izleniyor. Bu arada Fransa'nın en büyük bankası BNP Paribas 2.1 milyar euro (2.7 milyar dolar) kar açıkladı.

Yurtdışı piyasalarda bugünün en önemli verisi ise temmuz ayı ABD ISM imalat endeksi. TSİ 17:00'de açıklanacak endekste beklenti 55,0.

Yurtiçinde ise gözler yarın açıklanacak enflasyona çevrilmiş durumda. Dün İTO'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da perakende fiyatlar temmuzda yüzde 1.83 geriledi, toptan fiyatlar yüzde 0.24 arttı. Temmuz ayına ilişkin enflasyon beklentisi ise TÜFE'de yüzde -0.3, ÜFE'de yüzde -0,04.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir