Piyasalar bilanço desteğini arkasına aldı

İMKB güne 458 puan artıda başladı, 58.800 bölgesi test edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Küresel piyasada bilanço bazlı hareketlerin olumlu etkisi devam ediyor. İMKB güne 458 puan artışla 58.737 puandan başladı. Piyasada kar satışları da gözleniyor.

ABD’de Alcoa’nın ardından Intel’in de başarılı mali performans göstermesi bilanço beklentilerine yönelik olumlu havayı pekiştirdi. Dünyanın en büyük işlemcisi ikinci çeyrekte 2.9 milyar dolar, yani hisse başına 0.51 dolar net kar açıkladı. Diğer yandan Asya cephesinde de güçlü gelen ekonomik veriler başta madencilik ve teknoloji hisseleri olmak üzere yükselişe ivme kazandırdı.

Alıcılı seyrine devam eden İMKB ise 58.817 puanı gördü. Yükselişler sonrası küçük çaplı kar satışları da gözlenirken, Bileşik Endeks saat 10:20 itibariyle 58.463 (+185) puanda seyrediyor.

58.500 bölgesinin ilk etapta hedef alındığını kaydeden yatırım uzmanları, “Endekste alımların kuvvetlenmesi halinde 58.700 direnci de aşılarak 59.000 seviyeleri hedef haline gelebilir” değerlendirmesini yapıyor. Yükselişlerin kar satışları getirebileceği de ifade ediliyor.

ABD vadeli ve Avrupa endekslerinde pozitif görünüm devam ederken, bugün İngiltere’den işsizlik oranı, Euro Bölgesi’nden TÜFE ve sanayi üretimi, ABD’den haftalık mortgage verileri ve perakende satışlar gelecek.

Sabah 1.2734 seviyesini gören Euro/Dolar şu sıra 1.2690 sent seviyesinde seyrediyor. Yurtiçinde dolar 1.55’in altına inerken, bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5440/1.5470 TL düzeyinde.

Tahvil-bono piyasasında yeni gösterge tahvil olan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.44 seviyesinde işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir