Piyasalar dengeli seyre geçti

Borsa ilk seansı 273 puan artışa 51.457 puandan kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Günün ilk seansında dengeli görünümün hakim olduğu borsada kapanış, 273 puan artışa 51.457 puandan tamamlandı.

Yurtiçinde siyasi tansiyonun düşmesiyle, iç politika, piyasanın gündeminde alt sıralara indi. Mart ayında güç toplayarak başlayan borsada bugün sakin bir tablo var. İyimserlik korunmasına karşın, yurtdışında da benzer hava solunuyor. Günün ilk seansında en yüksek 51.473 puanı gören Bileşik Endeks, aşağı yönlü seyirde ise 50.847 puanı test etti. İlk seans 51 binin üzerinde tamamlanırken, toplam 1.115 milyon TL’lik işlem hacmi oluştu.

Yurtiçi piyasada bugün Hazine ihaleleri ve yarın enflasyon verileri yakın takibe alınacak. Yurtdışında gelmekte olan makroekonomik verilerden en önemlisi ise cuma günü TSİ 15:30'da ABD'den gelecek işsizlik verileri.

Yatırım uzmanları yurtdışındaki temkinli seyre bağlı olarak piyasada çok sert hareketlerin yaşanmayacağı görüşünde.

Yurtiçi para piyasasında ise dolar bugün de 1.54 TL bölgesindeki hareketini koruyor. Kapalıçarşıda 1.5410 TL’den en değiştiren dolarda, bankalararası en iyi alış/satış 1.5380/1.5420 TL düzeyinde. Euro ise 2.0800 TL’den alıcı buluyor.

Tahvil-bonoda ise Hazine ihaleleri öncesi yatay görünüm etkili. 16 Kasım 2011 vadeli gösterge faiz yüzde 8.95 seviyesinde. Bu arada Hazine, bugün düzenlenecek olan 21 ay (623 gün) vadeli iskontolu tahvil ve 5 yıl (1806 gün) vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil ihalelerinde kamu kuruluşları ve piyasa yapıcılara toplam 4 milyar 593,9 milyon TL rekabetçi olmayan teklif (ROT) satış yaptı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir