Piyasalar kızardı

Küresel piyasalarda Çin tedirginliği ile satış baskısı devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının beklentilerden daha 'güvercin' ifadeler içermesine karşın, 

Küresel piyasalarda Çin ve kürüsel ekonominin gidişatına yönelik endişeler devam ediyor. Çin'in yuanın değerini sert bir şekilde aşağı çekmeye devam etmesi ve ardından  Çin borsasının yüzde 7'nin üzerinde değer kaybetmesi tüm piyasları 'kırmızı'ya çevirdi.

Bugün Çin'de Şanghay bileşik endeksinin yüzde 7,32 değer kaybederek işleme kapatılmasının ardından Japonya'da Nikkei 225 endeksi günü yüzde 2,33 düşüşle tamamladı. Güney Kore Kospi  endeksi yüzde 0.7 düştü.

ABD ve Avrupa vadeli piyasada düşüş hakim

Avrupa ve ABD vadeli işlemlerde de satış baskısı devam ediyor.  Dün Avrupa borsaları yüzde 1 civarında değer kaybederken, Çin endişleriyle bugün vadeli işlemlerde yüzde 2 kayıplar yaşanıyor.

Benzer tablo ABD vadeli piyasada da izleniyor. Dow Jones Future endeksinde yüzde 1.6 kayıp söz konusu. Dün Dow Jones endeksi yüzde yüzde 1.47 düşüşle 16,906.51 puandan kapanırken, S&P 500 yüzde 1.31 kayıpla 1,990.26 puan ve Nasdaq da yüzde 1.14 düşüşle 4,835.77 puan oldu.