Piyasalar satış baskısıyla açıldı

Mısır’da gösterilerin dozu ve ordunun tavrı yakından takip edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada satış ağırlıklı görünüm sürüyor. Yurtdışındaki temkinli hava İMKB’nin de açılışında hissedildi. Dow Jones endeksinin aralıksız yükselişi dokuzuncu gününde dün sekteye uğradı. ABD vadeli işlemlerde de gevşek seyir hakim. Asya cephesinde Çin Merkez Bankası’nın bazı küçük ve orta ölçekli bankalarda zorunlu karşılık oranlarını artırması sonrası satıcılı görünüm var. Japonya ise tatil. Avrupa vadeli piyasada ekside işlem görüyor.

Dün akşam Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in istifa edeceği söylentileriyle borsalarda oluşan iyimserlik, Mübarek’in Mısır devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, yetkilerinin büyük bölümünü yardımcısı Ömer Süleyman’a devrettiği ancak Eylül ayındaki seçimlere kadar görevinde kalacağı yönündeki söylemleri ile dağıldı. Bugün Mısır’da gösterilerin dozu ve ordunun tavrı yakından takip edilecek.

Bileşik Endekste son bir haftadır yaşanan desteklerde tutunma çabasının bugün de görüleceği öngörülüyor. Yurtdışı piyasalarda gevşek seyir izlenirken İMKB, güne 290 puan düşüşle 64.130 puandan başladı.  İMKB’de teknik olarak 63,800 – 63,300 destekler 65,400 – 66,000 dirençler olarak gösteriliyor.

Piyasada şirket bilançolarını yakından izlenirken özellikle banka karlarının beklentilerin altıda gerçekleştiği görülüyor. Bu sabah itibariyle Halkbank 2.01 milyar TL kar açıkladı.

Faiz dengeli seyrediyor

Merkez Bankası faiz toplantısının beklendiği tahvil-bono piyasasında gösterge faiz yüzde 8.46 bileşik seviyesinde yer alıyor. Dün yüzde 8.6 bileşik seviyelerini bir kez daha test eden 7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.49 seviyesinden kapanmıştı.

Dolarda talep sürüyor

Dolara gelen talep ise kurları yukarda tutmaya devam ediyor. Euro/Dolar 1.3570 sent seviyesinde işlem görürken, içerde Dolar/TL 1.60 seviyelerine geldi. Interbank işlemlerde en iyi alış/satış dolarda 1.5850/1.5990, euroda 2.1640/2.1695 lira düzeyinde yer alıyorlar. 

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir