Piyasalar temkinli duruş sergiliyor

Yurtdışında bugün ABD'de temmuz ayı ikinci el konut satışları izlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Global ekonominin gidişatına yönelik belirsizlik hali, piyasalarda temkinli hava solunmasına neden oluyor.

Dün gün sonuna doğru düşüş yaşayan ABD endekslerinin ardından bu sabah Asya cephesinde karışık görünüm izlendi. Japonya'da Tokyo Borsası yüzde 1,3 kayıpla 8.995 puandan günü tamamladı. Böylece, Nikkei Endeksi Mayıs 2009'dan bu yana ilk kez 9.000 puanın altında kapanmış oldu. Çin Şangay Borsasında ise artıda yatay seyir hakim.

ABD vadeli piyasada gevşek görünüm devam ederken, Avrupa borsalarının da güne satış ağırlıklı başlaması bekleniyor.

İMKB ise yurtdışına paralel olarak güne ekside başladı. Ulusal-100 Endeks, açılışını 236 puan düşüşle 58.654 puandan yaptı. Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, bilançolara bağlı hisse bazlı hareketlerin sürmesi bekleniyor. Yurtdışında ise ABD'de temmuz ayı ikinci el konut satışları izlenecek.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.2640, Dolar/Yen 84.90 seviyelerinde işlem görürken, Dolar/TL 1.5300 seviyesinde güne başladı. Euro ise 1.9350 TL'den el değiştiriyor.

Tahvil-bono cephesinde ise yukarı yönlü eğilimin yavaş da olsa sürdüğü gözleniyor. Dün yüzde 8,12 bileşik seviyesinden kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilin faizi şu sıra yüzde 8.14 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir