Piyasalar yatay görünüm sergiliyor

Veri akışının hız kestiği küresel piyasalarda görünüm sakin.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İyimser hava solunan piyasalarda endeksler yatay seyir izliyor. ABD cephesinde sağlık reformun ek maliyet getireceği kaygısını sindiren endeksler normale döndü. Dış piyasalarda Yunanistan konusu ise gündemin ilk sırasını işgal etmeyi sürdürüyor.  25-26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AB liderler zirvesinde Yunanistan'a yardım konusunun netleşmesi bekleniyor. Bununla birlikte Avrupa Birliği'nin konuda sonuca yakınlaşması gerginliği bir miktar azaltmış durumda.

Yurtiçinde ise Anayasa değişiklik paketine yönelik değerlendirmeler ve süreç izleniyor. Öte yandan Mart ayının ikinci MB Beklenti Anketinde yılsonu enflasyon öngörüsü yüzde 8,17'den yüzde 8,06'ya gerilerken, büyüme beklentisi yüzde 3.9 olarak kaldı.

Borsada dün gün sonuna doğru yaşanan toparlanmanın ardından yeni gün sınırlı da olsa yükselişle başladı. En yüksek 54.364 puanı test eden Bileşik Endeks saat 10:00 itibariyle 54.357 (+464) puanda yer alıyor. Şu ana kadar 219 milyon TL'lik işlem hacmi kaydedildi.

Dolar/TL ise yukarı yönlü eğilimin devam ettiği görüşülüyor. Şu sıra Dolar/TL 1.5450 TL seviyelerinde işlem görüyor. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5430/1.5455 TL düzeyinde. Uluslararası piyasalarda Euro/Dolar 1.3515 sent seviyesinde yer alıyor.

Diğer yandan tahvil-bono piyasasında yatay pozisyon korunuyor. 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 9.12 seviyesinde işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir