Piyasalar yatay seyirle açıldı

Dün sert geri çekilme sonrası tepki alımlarıyla artıya geçen İMKB-100, yeni güne 58 puan artışla 61.175 puan seviyesinden başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası, dünkü hareketli günün ardından haftanın son işlem gününe yatay görünümle başladı.

Tüketimi ve ithalatı frenlemeye yönelik yeni önlemlerin Orta Vadeli Program'da yer aldığı öğrenilirken, kredilerde KKDF oranının, otomotivde yüzde 15'ten yüzde 30'a, konut kredilerinde ise yüzde 10'dan yüzde 15-20'ye yükseltileceği bekleniyor. Ayrıca gayrimenkulde kredi kullanımında özkaynak tutarının da yüzde 25'ten yüzde 40'a çıkarılması ile KKDF artışı arasında bir tercih yapılacağı düşünülüyor. Bunun yanı sıra Merkez Bankası kredi kartı azami faiz oranını ise değiştirmedi.

Dün sert geri çekilme sonrası tepki alımlarıyla artıya geçen İMKB-100, güne 58 puan artışla 61.175 puan seviyesinden başladı. Dar bantta yatay seyrin hakim olduğu borsada işlem hacmi de 165 milyon lira ile sınırlı.

Dün yüzde 9.18 bileşik seviyesini test eden gösterge faizde ise işlemler yüzde 9'un üzerinde devam ediyor. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi şu sıra yüzde 9,04 seviyesinde yer alıyor.

Piyasada yaşanan fon çıkışıyla 1,6250 TL seviyesine kadar çıkan Dolar/TL ardından 1.61 seviyelerine gerilerken, yeni gün yine bu seviyeden başladı. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.6080/1.6110 TL düzeyinde.

Yurtdışında temkinli hava solunuyor

Yurtdışı piyasada ise karışık görünüm etkili. Asya piyasası ekside günü tamamlarken, ABD vadeli işlemlerde artıda yatay seyir izleniyor. Avrupa cephesinde ise temkinli duruş korunuyor.

Yunanistan'da yeni hükümet kurma çalışmaları devam ederken iktidardaki PASOK'tan dün yaşanan iki istifa, haftaya Salı günü yapılabileceği açıklanan güven oylaması öncesinde endişelere neden oldu.

Bu arada Merkel ve Sarkozy Yunanistan'ı kurtarma paketi için bugün Berlin'de görüşecekler. 12:00'de başlaması beklenen toplantıda Avrupa Konseyi toplantısının hazırlıkları ele alınacak olup, daha sonra ortak basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.

Bugün yurtiçi tarafından önemli bir veri bulunmazken, AB tarafından Euro Bölgesi Ticaret Dengesi verisi ve ABD tarafından Michigan Tüketici Güven endeksi verileri takip edilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir