Piyasalar zayıf açıldı

Yurtdışı etkisiyle endeks ekside güne başladı, dolar ve faiz dünün üzerinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada yeni gün, dış piyasalardaki temkinli havanın da etkisiyle zayıf başladı. Borsa 51 bin seviyesine gerilerken, dolar 1.55 TL seviyelerini zorladı. Faiz ise yüzde 9.2 seviyesini test etti.

ABD cephesinde; Fed’in açıkladığı Bej Kitap’ta ekonomideki toparlanmanın yeni işe alımları destekleyecek güçte olmadığı vurgulandı. Bu değerlendirme olumlu havayı zayıflattı.

Asya’da ise bu sabah Çin’in kredi piyasalarını daha da sıkılaştırarak büyüme yönünde bir baskı yaratacağı endişesiyle geriledi.

Yurtdışındaki temkinli görüntü İMKB’nin açılışına da yansıdı ve endeks güne 516 puan düşüşle 51.182 puandan başladı. En düşük 51.056 seviyesinin görüldüğü borsada 215 milyon liralık işlem hacmi gerçekleşmiş durumda. Bileşik Endeks, saat 10:05 itibariyle 51.304 (-394) puanda yer alıyor.

Dış piyasalardaki gelişmelerin de etkisiyle dolarda talep yönündeki ağırlık korunuyor. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5455/1.5480 TL düzeyinde.

Dün çift haneye geçen enflasyon sonrası yüzde 9’un üzerine çıkan gösterge faiz bugün yüzde 9.2 seviyesine geldi.

Piyasalarda bugün; Euro Bölgesi GSYH (ikinci tahmin), İngiltere ve Avrupa Merkez Bankalarının faiz kararı, ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları, işgücü maliyeti ve verimlilik verisi, dayanıklı mal siparişleri revizesi, fabrika siparişleri ve askıda konut satışlarını takip edilecek.

Faiz toplantılarında bir değişiklik beklenmezken, yapılacak değerlendirmeler dikkatle dinlenecek.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir