Piyasalarda ihtiyatlı iyimserlik korunuyor

Borsada sınırlı yükseliş sürüyor; dolarda 1.54 TL'nin, faizde yüzde 9 seviyesinin altı zorlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtdışı piyasalarda etkili olan iyimser hava, yurtiçi piyasada da hissediliyor. Siyasi risk algısına karşın, dün temkinli de olsa çıkışını sürdüren borsa yeni güne de yükseliş eğilimiyle başladı.

Açılışını 260 puan artışla 54.611 puandan yapan Ulusal-100 Endeks, en yüksek 54.905 puanı gördü. Borsa saat 10:17 itibariyle 54.805 puanda (+454) yer alıyor. İşlem hacmi ise 416.5 milyon TL düzeyinde.

Dolarda 1.54 TL'nin, faizde ise yüzde 9 seviyesinin altı zorlanıyor. Şu sıra dolarda bankalararası en iyi alış/satış 1.5380/1.5410 TL düzeyinde. Uluslararası piyasalarda Euro/Dolar 1.3435 sent seviyesinde dengeli.

Tahvil-bono piyasasında hafif gevşeme eğiliminin bugün de sürdüğü görülüyor. 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz günü yüzde 9 seviyesine gerilemiş durumda.

Piyasalarda ekonomik veri akışı yavaşlarken, Yunanistan'la ilgili gelişmeler izlenmeye devam ediliyor. Gözler yarın başlayacak AB liderler zirvesine çevrilmiş durumda. Bu arada zirve öncesinde Almanya'nın, Yunanistan'a yönelik olası bir kurtarma paketinde IMF'nin rolü üzerinde mutabakata vardıkları belirtildi.

Dün teknoloji şirketleri önderliğinde yüzde 1 civarında yükselen ABD cephesinde bugün vadeli işlemler gevşek görünüm sergiliyor.

Asya ekonomilerinde gelen olumlu sinyaller sonrasında bu sabah Asya/Pasifik piyasalarında da ise ortalama yüzde 0.5 civarında yükseliş yaşandı.

Avrupa endeksleri de açılışını artıda yaptı ve temkinli yükseliş korunuyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir