Piyasalarda koalisyon beklentileri yeniden alevlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuncay Turşucu İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü

Başbakan Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı’nın hükümeti kurma yetkisini muhtemelen bugün vereceğini açıklaması ve yapıcı olacağı şeklindeki söylemi piyasalarda koalisyon beklentilerini yeniden alevlendirdi. 

Açıklamaların ardından dolar 2.6758 seviyesine gevşerken, gösterge faizde yüzde 9.61 seviyesine gerileme görülüyor. BIST endeksi bu atmosferde ikinci seansa alımlarla başladı. 82000 seviyelerinin üzerinde seyirlerin korunması durumunda 83000 seviyesindeki 50-günlük ortalama direnci önümüzdeki günlerde yeniden test edilebilir. 

Yunanistan konusunda ılımlı bir düzlüğe geçilmesi ve Çin borsasındaki satışlarında yumuşaması durumunda içeride zaten hakim olan siyasi gelişmeler tamamen ağırlık kazanacak. Ancak hatırlatmak isteriz ki, endeksteki yükselişin güçlenmesi için 83000 seviyesinin üzerine yükselmesi ve yerleşmesi gerekli. 

Gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine bakıldığında bugün ABD Doları'na karşı daha güçlü bir seyir gözleniyor. TL’de bundan nasibin almış durumda. Diğer yandan ABD future endekslerindeki prim yüzde 1’e ulaştı. Almanya borsasında da güçlü bir tepki var ve kritik 10800 seviyesinin yeniden üzerine yükseliş görülüyor. Başka deyişle global piyasalardaki olumlu rüzgar BIST için pozitif etki yapıyor. 

BIST 100 endeksi kısa vadeli grafik

bbbbb-001.jpg


BIST 30 endeksi 98500 seviyesinin üzerinde yükseliş güç kazanıyor. 101300 seviyesindeki 50-günlük ortalama seviyesi izlediğimiz etkili direnç. 98500 seviyesi üzerinde alımların korunması durumunda 101300 direnci test edilebilir. Ancak endeksin güçlü bir yükseliş göstermesi için 98300 seviyesinin üzerine yerleşmesi gerekli. Aşağıda 98500 endeks seviyesi VIOP endeks kontratında mevcut uzun pozisyonlar için stop loss olarak izlenebilir. Mevcut kısa pozisyonlar için ise 101600 endeks seviyesi nihai stop loss olarak alınabilir. 

BIST 30 endeksi kısa vadeli grafik

ccccccc.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/