Piyasalarda pozitif görünüm hakim

Güne 480 puan artışla 61.971 puan seviyesinden başlayan İMKB-100, 62.414 seviyesine kadar yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında, yurtdışı piyasalarla birlikte pozitif yönlü eğilim hakim. Yeniden yapılandırmaya gidilmeyecek olan Yunanistan'a yeni yardım verileceği haberlerinin küresel piyasalara olumlu yansıması görülüyor. Buna karşın Asya cephesinde Moody's Japonya'yı not indirimi için izlemeye alsa da, ülkede sanayi üretimine dair beklentilerin yukarı yönde revize edilmesi iyimserliği artırmış durumda.

Yurtiçinde ise Nisan ayında dış ticaret açığı yüzde 63.4 artışla 9 milyar 52 milyon dolara çıktı. Dış ticaret açığı Ocak-Nisan döneminde ise yüzde 86.7 artarak 33 milyar 670 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.

Güne 480 puan artışla 61.971 puan seviyesinden başlayan İMKB-100, 62.414 seviyesine kadar yükseldi. Bileşik Endekste ilk 45 dakikalık dilimde 420 milyon liralık işlem hacmi kaydedildi.

Tahvil-bono piyasasında dün yüzde 9'un üzerini test eden gösterge faizde yeni gün alımlarla başladı. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.93'e geriledi.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.44 sent seviyesini zorlarken, yurtiçinde Dolar/TL 1.5940 düzeyine gerilemiş durumda. Euro ise 2.2945 liradan işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir