Piyasalarda sakin görünüm sürüyor

Önemli bir veri akışının olmaması yurtdışı piyasalardaki hareketi sınırlarken, benzer tablo yurtiçinde de yaşanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa, yurtdışı piyasalardaki yatay görünüme paralel olarak güne sakin başladı. Dün beklenenin altında gelen sanayi üretimi verilerine karşın özellikle ikinci seansta yükselen borsada bugün daha sıkışık görünüm sergileniyor. Önemli bir veri akışının olmaması yurtdışı piyasalardaki hareketi sınırlarken, benzer tablo yurtiçinde de yaşanıyor.

Dün AIG'nin hayat sigortası birimini satıyor olması ile küçük çaplı düşüş kaydedilmesine karşın bugün yurtdışı borsalarda sınırlı ve karışık görünüm etkili.

İMKB ise şu ana kadar en düşük 53.093 puanı test ederken, en yüksek de 53.562 puanı gördü. Bileşik Endeks saat 10:23 itibariyle 53.366 (+70) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 384 milyon TL düzeyinde.

Para piyasasında ise Dolar/TL 1.5350 seviyesinde işlem görüyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5340/1.5360 TL'de.

Öte yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.12 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz yüzde 9.07 bileşik seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir