Piyasaların gözü kulağı Bernanke'de

Fed Başkanı'nın vereceği mesajlar piyasaların seyri açısından önem taşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası haftanın son işlem gününe yatay seyirle başladı.

ABD spot piyasa dün düşüşle kapanırken, ABD vadeli piyasada pek güçlü olmasa da toparlanma gayreti görülüyor. Dün tepki alımlarıyla 59 binin üzerine çıkan İMKB-100, bugün açılışını ise 6 puan artışla 59.064 puandan gerçekleştirdi.

Piyasalar bugün özellikle Fed Başkanı Bernanke'nin konuşmalarını ve mesajlarını takip edecek. Kansas City Fed'in Jackson Hole'de düzenleyeceği sempozyum basına kapalı olacak. Bernanke'nin konuşmaları ilk etapta bire bir takip edilemeyecek olsa da muhabirlerin içerden edineceği bilgiler büyük ihtimalle piyasalara yansıyacak.

Sempozyumda Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet'in de bulunması Euro Bölgesi ekonomisine ilişkin önemli mesajların verilebileceği beklentilerini artırıyor.

Tüm bunların yanında piyasalar ABD'den gelecek büyüme verisini de izleyecek. Daha önce yüzde 2.4 olarak açıklanan ikinci çeyrek büyümenin yüzde 1.4'e revize edilmesi bekleniyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir