Piyasaların yönü yatay

ABD piyasanın tatil olması sebebiyle düşük hacimli yatay seyir izleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa haftanın ilk seansında gevşeme eğilimli yatay seyir izledi. Bileşik Endeks, 212 puan düşüşle 60.786 puandan kapandı.

Bugün ABD piyasalarının işçi günü nedeniyle kapalı olması nedeniyle diğer piyasalarda da ağırlıklı olarak yatay görünüm etkili. Artıda seyreden yurtdışı endekslere karşın İMKB’de tarihi zirve sonrası hafif de olsa gevşek seyir hakim. Bugün en yüksek 61.081 puanı test eden endeks, en düşük de 60.590 puanı gördü. Günün ilk yarısında işlem hacmi 541 milyon lira ile sınırlı kaldı.

Bugün ABD spot piyasanın kapalı olmasının yanında, veri akışının da yavaşlamasıyla piyasalarda da sert hareketler beklenmiyor. Hafta genelinde ise ABD'de haftalık işsizlik rakamları ön planda olacakken Avrupa tarafında Almanya fabrika siparişleri ve sanayi üretimi verisi ve İngiltere Merkez Bankası faiz kararı izlenecek.

Döviz piyasasında geçen hafta Euro/Dolar paritesinde ibrenin yeniden euro lehine dönmesinin ardından yurtiçinde dolar haftayı 1,50 seviyesine yakın kapattı. Bugüne gelindiğinde ise Euro/Dolar 1.29’un altına tekrar sarkarken, sabah Dolar/TL 1.50'nin altında alıcı buldu. Dolar/TL şu sıra 1.5015, euro ise 1.9330 liradan el değiştiriyor.

Tahvil-bono piyasasında 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymet haftayı yüzde 8.08 bileşik seviyesinden kapatırken, işlemler bugün yüzde 8.10 seviyesinden geçiliyor.

Bugün 6 ay (182 gün) vadeli TL cinsinden iskontolu referans bono ihalesi düzenleyecek olan Hazine, yarın da gösterge tahvili yeniden ihraç edecek.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir