Piyasaların yönü yataya döndü

Güne yükselişle başlayan Bileşik Endeks ilk seansı 198 puan yükselişle tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

        

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında ilk seans 198 puan artışla 65.639 puandan geçildi. Dolar ve faiz cephesinde sakin görünüm etkili oldu.

Dünya borsaları yılı olumlu bir havada kapatmaya hazırlanırken, yurtiçi piyasa da bugün ABD ve Asya borsalarındaki yükselişe paralel yukarı yönlü açılış gerçekleştirdi. Bileşik Endeks güne 255 puan artışla 65.695 puandan başlarken, yukarı yönlü harekette en yüksek 65.904 seviyesi test edildi.

Merkez Bankası’nın son yaptığı sunumda yüzde 25’lik kredi büyümesi ile yüzde 5.4’lük cari açık öngörmesi, bankacılık sektörüne yönelik endişeleri ortadan kaldırdı. Son günlerde banka hisselerindeki yükselişin devam edebileceği düşünülüyor. Öte yandan dün Devlet Bakanı Babacan banka genel müdürleriyle bir araya geldi. Babacan, 2011 yılı ile ilgili hedefleri kapsayan konuşmasında, gelecek yıldaki seçimin ekonomiye etkisini minimum düzeyde koruyacaklarını, gerekirse önlemlerin en sert şekilde alınacağını bildirdi.

Bugün Japonya Noel tatiline girerken yarın da ABD tatil olacak. Yurtdışı piyasalarda ihtiyatlı iyimserliğin korunduğu gözleniyor.

Tahvil-bono piyasasında alıcılı seyrin yeniden kendini gösterdiği izleniyor. 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilin getirisi yüzde 7.30 seviyelerine geldi.

 

Döviz cephesinde ise yatay seyir hakim. Euro/Dolar 1.3090 sent seviyesinde işlem görürken, Dolar/TL 1.55’in üzerinde işlem görüyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5500/1.5530 lira düzeyinde. Serbest piyasada dolar 1.5510, euro 2.0340 liradan el değiştiriyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir