Pizza Pizza yurt dışına açılıyor

Pizza Pizza Genel Müdürü Türker, Bağdat'ta 2 yıl içerisinde 10 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İZMİR - Bu yıl içinde ilk yurt dışı restoranlarını Bağdat'ta açmayı planlayan Pizza Pizza, Rusya ve Ortadoğu ülkelerinde büyümeyi hedefliyor.
İzmir'de bir restoranda düzenlenen basın toplantısında konuşan Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, İzmir'den çıkarak İstanbul ve tüm ülke genelinde hızlı büyüme kaydeden Pizza Pizza'nın şu an İstanbul'da 24 şubeye ulaştığını, bu sayıyı 2010 yılında 60'a ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi. 
Türker, 2012 yılında toplam Pizza Pizza şube sayısının 300'e ulaşmasının hedeflendiğini, ayda 500 franchise talebi almalarına rağmen bunun ancak yüzde 1'ini değerlendirebildiklerini belirtti. Türker, sözlerine şöyle devam etti:
"İlk yurt dışı şubemizi Mart ayı içerisinde Bağdat'ta açıyoruz. Irak'ın inşaat, medikal, petrol ve gıda sektöründe faaliyet gösteren El Hayrat firması ile master franchise anlaşması yaptık. Bağdat'ta 2 yıl içerisinde 10 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Yakın zamanda da Suudi Arabistan'ın Riyad, Rusya'nın Soçi, Özbekistan'ın Taşkent şehirleri ile Ukrayna, Irak ve Belçika gibi noktalarda Pizza Pizza olacak. 5 yıl içinde yurt dışında 100 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz."
Pizza Pizza'dan "bugün aç, seneye öde" uygulaması
Pizza Pizza'nın, sektörünün en büyük pizza restoranları zinciri olduğunu söyleyen Türker, franchise konusunda iddialı hedefleri gerçekleştirmek için "bugün aç, seneye öde" uygulamasına başladıklarını dile getirdi.
Bu sistemde, bayi adayından sadece banka teminat mektubu istendiğini, bayi adayının bugün açtığı dükkanın bedelini gelecek sene ödediğini söyleyen Türker, yatırımın tamamının Pizza Pizza tarafından karşılandığını, işletme hakkının ise girişimcinin elinde olduğunu ifade etti. 
Açılan işletmenin geri dönüşünün en fazla 26 ay olması nedeniyle çok karlı bir girişim fırsatı sunulduğunu kaydeden Türker, telif hakkı almadıklarını, 2010 yılı ile birlikte Pizza Pizza'nın İzmir Torbalı'da bulunan Pizza Pizza Üretim Merkezi gibi bir merkezin de İstanbul'da açılacağını, bu konuda 5 milyon dolarlık bir yatırım planladıklarını söyledi.
Pizza Pizza'nın günde 19 bin, yılda 7 milyon pizza ürettiğini, çağrı merkezlerine ayda 120 bin çağrı geldiğini söyleyen Türker, toplam bin 650 olan istihdam sayısının 2010'da yeni şubelerle 2 bin 800'e ulaşacağını ifade etti.
Bu konularda ilginizi çekebilir