”PKK Türkiye ve Irak için tehdit”

Bakan Atalay, Türkiye, Irak ve ABD arasında kurulan üçlü komisyon görüşmelerinin ardından konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bağdat'taki toplantıda bölücü terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki faaliyetlerine dönük önlemlerin ele alındığı söyledi.

Atalay, Türkiye, Irak ve ABD arasında terör örgütü PKK ile mücadele için kurulan üçlü komisyonun Bağdat'taki toplantısı dönüşünde yaptığı açıklamada, görüşmenin ardından yayımlanan bildiride, PKK'nın hem Türkiye'nin hem de Irak'ın bütünlüğünü tehdit ettiğinin ifade edildiğine dikkati çekerek, Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik'in Bağdat'ta 10 gün daha çalışmalarını sürdüreceğini, üçlü zirvenin de iki ayda bir tekrarlanacağını söyledi.

Atalay, görüşmelere bölgesel Kürt yönetimi temsilcilerinin de katıldığını kaydetti.

Bakan Atalay, ABD'nin ülkedeki yönetimi Irak'lı yetkililere devretmesi ve Irak'ta seçim yapılmasının gündemde olduğunu bildirdi.

Irak'ta üçlü komisyon toplantısı

Terör örgütü PKK ile mücadele için Türkiye, Irak ve ABD arasında kurulan üçlü komisyonun toplantısı yapıldı. Bağdat'ın, dünkü toplantıda, terör örgütüyle mücadelede yardım sözü verdiği bildirildi.

Irak Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantı için bugün Bağdat'a giden İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığındaki heyeti kabul eden Başbakan Nuri El Maliki, "ziyaretin, iki ülkenin terörle mücadele çabalarında izlenen yola ilişkin önemli bir adım olduğunu, terör örgütü PKK ile mücadele için kuralları ortaya koyacağını" kaydetti.

"Türkiye önemli bir komşu ve Türkiye'ye zarar veren bize de zarar verir" ifadesini kullanan Maliki, "Ortak çabalarımız, bu terör örgütüyle mücadelede daha aktif hale gelecek" dedi.