Polat Enerji, Soma'da 88 adet türbini devreye aldı

Şirket, Soma'daki enerji yatırımının ilk bölümünü tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Polat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş, Soma Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesinin ilk bölümünü tamamlayarak 88 adet türbini devreye aldı.

Polat Enerji açıklamasına göre proje, tamamlandığında 156 adet türbini ve 140,4 megawaat (MW) kurulu gücüyle Türkiye'nin en büyük rüzgar enerji santrali olacak. Soma-1 ve Soma-2 olarak iki kısımda planlanan santralin Ekim 2010'da tamamlanan ilk kısmı ile santralin kurulu gücü 79,2 MW'a ulaştı.

Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, konuya ilişkin değerlendirmesinde, RES konusunda enerji sektörüne yön veren en önemli oyunculardan biri olan Polat Enerji'nin, Soma RES projesinin tamamlanmasıyla hedefleri doğrultusunda önemli bir aşamayı daha geçmiş olacağını belirtti.

Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada kurduğu yenilenebilir enerji santralleriyle tanınan Fransız EDF-EN ile ortaklığının Polat Enerji'ye güç kattığını ifade eden Polat, EDF-EN'nin Haziran 2010 itibarıyla rüzgarda 2.806 MW, güneşte ise 142 MW kurulu güce ulaştığını, 604 MW'lık rüzgar enerjisi santrali ve 231 MW'lık güneş enerjisi santralinin ise inşa halinde olduğunu bildirdi.

Adnan Polat, 14,9 MW gücündeki Burgaz RES, 34,2 MW gücündeki Sayalar RES, 140,4 MW'lık Soma RES, 54,9 MW gücündeki Poyraz RES ve her biri 30'ar MW gücündeki Seyitali RES, Samurlu RES ve Kozbeyli RES projeleri tamamlanınca iştirakleri ile birlikte yılda ortalama 1 milyar kilowaatsaat (kWh) elektrik üreteceklerinin altını çizdi.

Polat Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Zeki Eriş ise Türkiye'nin en büyük rüzgar santralini tamamlayarak ileride Türkiye'nin olası karbon azaltım hedeflerine büyük katkıda bulunduklarını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir