Polise müjde gibi açıklama

İçişleri Bakanı Güler, "Maçlarda görev yapan polislere ek ödeme yapılmalı. Suriye'li sığınmacılar için 768 milyon 689 bin lira harcandı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
 
 
ANKARA - İçişleri Bakanı Muammer Güler, maçlarda görev yapan polislere ek ödeme yapılması gerektiğini kaydetti.
TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı'nın birinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Güler, köy korucularının mevcut şartlarının iyileştirilmesi konusundaki taleplerin kendilerine de geldiğini söyledi.
Hükümet olarak Köy Kanunu'nda değişiklik çalışmaları olduğunu belirten Güler, değişikliğin köy korucularını da kapsayacak şekilde olacağını kaydetti. Güler, köy korucularının terörle mücadelede çok önemli hizmetleri olduğunu ifade ederek, "Kendilerine şükranlarını sunarım" dedi. Güler, köy korucularının içinde yanlışlık yapanların olmuş olabileceğini, ancak bunun hepsine mal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Güler, polislerin nöbet hizmetlerinin yeniden düzenlenmesi ve nöbet şartlarının insani olmasının önemine işaret ederek, maçlarda görev yapan polislere ek ödeme yapılması gerektiğini kaydetti. Güler, "Maçlarda görev yapan arkadaşlara bir ek ödeme havuz içerisinde sağlanmalı. Sporda büyük para var ama bundan güvenlik güçleri yararlanamıyor. Bence düzenleme yapılmalı ve onlara ek ödeme yapılmalı" diye konuştu.
İçişleri Bakanı Güler, polislerin çalışma saatlerinin bu yıl 36 ilde 8-24 vardiye sistemine bağlandığını belirtti.
Suriye'li sığınmacıların oy kullanma haklarının olmadığının altını çizen Güler, vatandaşlığa geçme şartlarını taşıyanların vatandaşlığa geçebileceklerini, toplu olarak vatandaşlığa geçmelerinin sözkonusu olmadığını bildirdi. Güler, Suriye'den gelen sığınmacıların geçici barınma statüsü ve yönerge hükümlerine göre barındırıldığını söyledi.
Bugüne kadar Suriye'li sığınmacılar için 768 milyon 689 bin 783 lira harcandığını kaydeden Güler, dış ülkelerden gelen yardımın 59 Milyon dolar, BM yardımının da 28 Milyon dolar olduğunu açıkladı.
Güler, polislerin, işkenceye sıfır tolerans çerçevesinde eğitildiğini ifade ederek, "Yapanlar cezasız kalmayacaktır" dedi.
 
CHP'den alkışlı tempo 
     
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, tasarının 1. maddesi üzerinde CHP'nin verdiği önergenin oylamasında karar yeter sayısı bulunamayınca birleşime 10 dakika ara verdi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, verilen arada "Başkan buraya, başkan buraya" deyip tempo tutarak, Yakut'un birleşimi açmasını istedi. İnce ve diğer CHP'li milletvekilleri, alkış da tuttu.
CHP'li milletvekilleri, Sadık Yakut birleşimi açınca tekrar alkışladı.