Polisler 3 haftalık eğitimle askerlik yapacak

Atalay, "Polis olmak için okullara gireceklerde; yüksekokula girecekler polis olduğunda 6 ay askerlik yapacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, mevcut polislerin 3 haftalık eğitimle askerliğini yapacağını söyledi.

TBMM'de gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Atalay, polislerin askerlik yapması konusunda üç unsur bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bundan sonra polis olmak için okullara gireceklerde; yüksekokula girecekler polis olduğunda 6 ay askerlik yapacak, şu anda 15 ay yapıyorlar. Akademi mezunları 3 hafta yapacaklar. Şu anda onlar da normal üniversite mezunları gibi bazısı kısa dönem 6 ay, bazısı ise 1 yıl yapıyor. Ama mevcut polis olanlar, birikimi eritmek için 3 haftalık eğitimle askerliğini yapacaklar; akademi, yüksekokul mezunu burada fark etmiyor. Polislik mesleğinde olması yetiyor; genel durum bu..."

Atalay, polisliğe üniversite mezunlarını aldıklarını hatırlatarak, "Üniversiteden mezun oluyor, sonra  biz onu alıyoruz, 6 ay eğitim görüyorlar. 6 ay eğitim görenler de eğer polis oldularsa bunlar da 3 haftalık eğitimle (askerliklerini) tamamlayacaklar ama bundan sonra üniversite mezunu alırken askerlik yapma şartı koyacağız ilanımıza; onlar askerliğini yaparak gelecekler" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir