Polonya'da bugün üç devlet başkanı olacak

Anayasadan kaynaklanan olağandışı durum dolayısıyla ülkede üç farklı isim devlet başkanı olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VARŞOVA - Polonya'da Bronislaw Komorovski'nin pazar günü devlet başkanı seçimini kazanmasının ardından, anayasadan kaynaklanan olağandışı durum dolayısıyla ülkede bir günde üç farklı isim devlet başkanı olacak. 

Eski Devlet Başkanı Lech Kaczynski, 10 Nisanda bir uçak kazasında hayatını kaybetmişti. Bunun ardından devlet başkanlığı görevini, vekaleten, alt meclisin başkanı Komorovski üstlendi.

Komorovski, geçen pazar günü devlet başkanlığına seçildi. Dolayısıyla Komorovski bu sabah vekalet görevini bıraktı. Üst meclis senatonun başkanı Bogdan Borusewicz vekaleten devlet başkanlığını aldı. 

Alt meclis, bu akşam yeni başkanını seçecek ve seçilen kişi, vekaleten devlet başkanı olacak. Bugün alt meclis başkanı olacak kişi, Komorowski birkaç hafta içinde göreve başlayana kadar vekaleten devlet başkanlığını yürütecek.

Komorowski, pazar günü yapılan devlet başkanı seçiminin ikinci turunda yüzde 53 oy almıştı. Komorowski'nin rakibi, merhum devlet başkanı Lech Kaczynski'nin ikiz kardeşi Jaroslaw Kaczynski ise yüzde 47 oy almıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir