Potada finale bir adım kaldı

2010 Dünya Şampiyonası'nda 7 maçı da kazanarak yarı finale yükselen 12 Dev Adam, Sırbistan’ı da gözüne kestirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasında yarı finale çıkarak tarih yazan 12 Dev Adam gözünü finale dikti.

Dün Slovenya'yı yenen Türkiye, çeyrek finalde İspanya'ya üstünlük sağlayan Sırbistan ile yarı finalde eşleşmiş oldu. Türkiye ile Sırbistan arasındaki yarı final mücadelesi 11 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

Ayrıca 2010 Dünya Şampiyonası'nda bugün yarı finale çıkacak son iki takım belli olacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak çeyrek final maçlarında, saat 18.00'de ABD-Rusya, saat 21.00'de de Litvanya-Arjantin karşılaşmaları yapılacak. Karşılaşmaları kazanan takımlar yarı finalde eşleşecek.

Namağlup yarı finalist

Yenilgisiz olarak yarı finale çıkan (A) Milli Takım, 2010 Dünya Şampiyonası'nda şu anda kadar yaptığı 7 maçı da kazanarak, bu alanda da tarih yazdı.

Türkiye, tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'nda yarı finale çıktı, tarihinde Dünya Şampiyonası'na 3. kez katılan (A) Milliler, ilk kez ilk 4'e girme başarısını gösterdi.

ABD'de yapılan 2002 Dünya Şampiyonası'nda 9. olan Türkiye, Japonya'da yapılan 2006 Dünya Şampiyonası'nda ise 6. sırayı elde etmişti. Avrupa Şampiyonaları finallerine 1949 yılından beri 20 kez

katılan Türkiye, Dünya Şampiyonalarına ise 2002'den beri üst üste 3. kez katılıyor.  Milliler, katıldığı Dünya Şampiyonası ile Avrupa Şampiyonası finallerinde ilk kez 7 maçta 7 galibiyet elde etti.

İki maçtır 95 sayı atıyoruz

Baskılı alan savunmasıyla rakiplerinin korkulu rüyası olan (A) Milli Takım, grup maçlarından sonra hücumda da açıldı. 2. turda Fransa'ya 95 sayı atan Türkiye, çeyrek finalde de Slovenya'ya 95 sayı atmayı başardı. Milliler, Slovenleri 68 sayıda tuttu.

Türkiye grup maçlarında Fildişi Sahili'ne 86, Rusya'ya 65, Yunanistan'a 76, Porto Riko'ya 79, Çin Halk Cumhuriyeti'ne 87 sayı atmıştı.

12 Dev Adam Yarı Finalde

Bu konularda ilginizi çekebilir