Poyrazoğlu, BİFO ve Carmen

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 11 Aralık Salı akşamı vereceği konser öncesinde usta tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, şef Gürer Aykal yönetimindeki BİFO ile Borusan Oto İstinye’de bir prova gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 
 

İSTANBUL - Dünyanın önde gelen müzik okullarında yüksek eğitim almaya hak kazanan yetenekli genç Türk müzisyenlere burs sağlanması amacıyla Borusan Kültür Sanat tarafından düzenlenen "Özel Konser" serisinin altıncısı bu yıl, 11 Aralık Salı akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Borusan Holding’in girişimiyle 2006 yılında başlatılan, iş dünyasının önde gelen isimlerinin ve Cem Yılmaz’ın konuk şef olarak BİFO’yu yönettikleri "Özel Konser"in bu yılki Konuk Şef’i Ali Poyrazoğlu, dün BİFO Onursal Şefi Gürer Aykal ve orkestra ile konserde yöneteceği "Carmen" operasından bölümleri çalıştı. Ali Poyrazoğlu ve Gürer Aykal, prova bitiminde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Ali Poyrazoğlu: "Orkestra yönetmek, fırtınalı denizde kaptanlık yapmak gibi"
Orkestra yönetmenin çok zor olduğu kadar hakkıyla yapıldığından dünyanın en keyifli işlerinden biri olduğunu söyleyen Poyrazoğlu: "Orkestrayı yönetirken, fırtınalı bir denizde, rüzgarın nereden eseceği belli değilken, rüzgarı yönlendirebileceğiniz, yelkenleri istediğiniz öne doğru şişirebileceğiniz gücü hissetmek gibi… Müthiş fırtınalı, inen, çıkan, en beklemediğiniz anda çarşaf gibi olan bu denizde, ben ve orkestra arkadaşlarım birlikte aynı teknede yolculuk ediyoruz. 11 Aralık akşamı sahnede hangi limanlara uğrayacağımız, nereye varacağımız ise dinleyicilerimize sürpriz olacak" dedi.
 
Gürer Aykal: "Ali Poyrazoğlu, Carmen ile kadınlara özgürlüklerini hatırlatacak"
Önceki yıllarda da konuk şefleri konsere hazırlayan, BİFO Onursal Şefi Gürer Aykal, Ali Poyrazoğlu ile çalışmanın bir iş değil zevk olduğunu söyleyerek sözlerine devam etti: "Ali Poyrazoğlu’nun Carmen’i kadınların içlerindeki Carmen ile yüzleşmeleri, haklarını, özgürlüklerini ve içlerinde gücü yeniden keşfetmelerini sağlayacak."
 
Ali Poyrazoğlu: "Gürer Aykal ile ömür boyu sürecek bir dostluğa adım attık"
Basın mensuplarının "şeflik yapmak zor mu?" sorusu üzerine Ali Poyrazoğlu: "Carmen" çok sevdiğim, dinlediğim ve hakim olduğum bir eser olduğundan bu iş için yarı yarıya hazır sayılırdım.Yanımda Gürer Aykal gibi büyük bir usta olunca işim daha da kolaylaştı. Kendisi bana işin tekniğini, sırlarını öğretti. Bu proje sayesinde sadece şefliğin sırlarını öğrenmekle kalmadım, Gürer Aykal gibi çok değerli bir dost edindim" dedi.
 
Tüylü şapkası Ali Koç’un hediyesi
Provalar sırasında taktığı, Asi Kuş’u temsil eden yeşil ve mavi tüylerle süslü silindir şapkasını yakın dostu Ali Koç’un hediye ettiğini, 11 Aralık gecesi bu şapkanın yanı sıra pek çok başka sürprizlerinin olacağını söyledi.
 
Ali Poyrazoğlu’nun konuk şef olarak 11 Aralık Salı akşamı vereceği "Özel Konser"in başlangıcını, orkestranın onursal şefi Gürer Aykal yönetimindeki BİFO ve projenin eski bursiyerlerinden kemancı Nihat Ağdaç yapacak. Konserde, opera dünyasının kuşkusuz en ünlü yapıtlarından biri olan Carmen'den seçtiği bölümleri yönetecek olan Poyrazoğlu, "Asi Kuş" adlı oyunundan da bazı bölümler seslendirecek.