Pozitif açılış korunamadı

Bileşik Endeks 128 puan ekside kapandı; dolar ve faizde yön yatay. Bernanke'nin bugün yapacağı değerlendirmeler bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD desteğiyle güne alıcılı başlayan piyasalarda görünüm yeniden eksiye döndü. İMKB-100 ilk seansı 128 puan düşüşle 53.535 puandan tamamladı.

ABD’nin dün kapanışa doğru yaptığı atak bugün İMKB’nin güne yükselişle başlamasına destek verdi. Endeks, alıcılı seyirle 54.296 puana çıktı. Ancak, yükseliş yurtdışının gevşemesiyle kısa sürdü. Algılamaların halen negatif olduğunu belirten yatırım uzmanları, bu nedenle yukarı yönlü gerçekleşen tepkilerin zayıf kaldığına işaret ediyor. İlk seansta en düşük 53.393 seviyesi test edilirken, kapanış 53.535 puandan yapıldı ve 773.8 milyon liralık işlem hacmi kaydedildi.

Yurtdışında ise ABD vadeli piyasa eksiye geçerken, Avrupa’da da pozitif görünüm yerini gevşemeye bıraktı. ABD’de akşam saatlerinde açıklanacak Bej Kitap ve FED Başkanı Bernanke’nin istihdam hakkındaki açıklamalarının piyasaların seyrinde rol oynayabileceği ifade ediliyor.

Döviz piyasası sakin seyrediyor

Piyasaların seyrinde en önemli rolü oynayan euro ise yatay görünüm sergiliyor. Euro/Dolar 1.1950, Dolar/Yen 91.35 seviyesindeler.

Yurtiçinde dün 1.61 seviyesine çıkan dolarda bugün sınırlı da olsa geri çekilme yaşandı. Dolarda en iyi alış/satış 1. 6010/1.6060 TL düzeyinde. Serbest piyasada ise dolar 1.6050, euro 1.9170 liradan el değiştiriyor.

Tahvil-bono cephesinde yön yataya dönmüş durumda. 25 Ocak 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 8.89 seviyesinde işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir