Profilo'ya bir ödül de "KSS Derneği"nden!

Bol ödüllü bir yılı geride bırakmaya hazırlanan Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, 2012'nin son ödülünü de Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (TKSSD) tarafından düzenlenen "Pazaryeri" organizasyonu çerçevesinde aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
İSTANBUL - Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, başarılı ve yenilikçi projelerinden olan Türkiye Enerjisini Topluyor (TET) ile ödüllerine bir yenisini ekledi. TET, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (TKSSD) tarafından düzenlenen Pazaryeri organizasyonunda, eğitim kategorisinde ödülün sahibi oldu.
 
bahriye-bayrakli-tavukcuoglu--1.jpg
 
Profilo, 2010 yılından bu yana devam eden TET projesinde Türkiye'yi il il dolaşarak kadınlara evlerinde davetli misafirleri ile birlikte daha verimli elektrik ve su kullanımının yollarını anlatıyor. Üçüncü yılına giren projede şimdiye kadar 70 ile gidildi, 1000'in üzerinde hane ziyaret edildi.  Hane ziyaretleri ve Halk Eğitim Merkezi eğitimlerinde 12 binin üzerinde kadın ile direkt temas kuruldu.
 
Profilo Dayanıklı Ev aletleri Pazarlama Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu ev kadınlarını bilinçlendirerek evlerdeki enerji tasarrufunu artırmayı, böylelikle hem doğal kaynakların korunmasına hem de aile bütçesine destek olmayı amaçlayan TET projesi ile önemli bir başarı elde ettiklerini belirterek şunları söyledi:
"TET projesini tüketicilerin gayet bilinçli bir şekilde satın aldıkları ev aletlerini aynı oranda doğru kullanmamaları nedeniyle, büyük enerji kayıplarının oluştuğu gerçeğinden hareketle hayata geçirdik. Ev aletlerini evlerde en çok kadınlar kullanıyor bu nedenle tüm Türkiye'de ev kadınlarını bilinçlendirmeyi hedeflediğimiz bu projeyi hayata geçirdik. 2012'nin sonuna yaklaşırken Pazaryeri'nden aldığımız ödül doğru yolda olduğumuzu gösterirken, önümüzdeki dönem için bize güç ve cesaret veriyor. TET projesi 2013 yılında kapsamı daha da genişleyerek devam edecek. Profilo markası olarak ödül rekoru kırdığımız 2012'nin son günlerinde gelen sosyal sorumluluk projemiz ile alakalı Pazaryeri ödülü nedeniyle mutluyuz."
 
TET Projesi çerçevesinde Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinden eğitim alan "Türkiye Enerjisini Topluyor" projesi gezici ekipleri, belli bir plan çerçevesinde illeri tek tek dolaşıyor, önceden randevu alıp ev ziyaretleri gerçekleştiriyor, evlerde toplanan hanımları kullandıkları elektrikli aletlerin nasıl tasarruflu şekilde kullanılacağı konusunda bilinçlendiriyor. TET projesi 2013 yılında da Türkiye'nin illerini dolaşmaya devam edecek.
 
Pazaryeri etkinliği Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (TKKSD) tarafından her yıl uluslararası arenada örnek olabilecek kurumsal sosyal sorumluluk çözümlerini göstermek amacıyla düzenleniyor. 
Bu yıl da "İşletme 2023" adı altında Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü'nde gerçekleştirilen etkinliğe kurum ve kuruluşlar stantları ile katılarak projelerini tanıttı. Profilo Dayanıklı Ev Aletleri de standında TET kitapçıklarını dağıttı ve proje kapsamında eğitim almak isteyenlerin kaydını aldı.