Projelerin artık hayata geçirilmesini bekliyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU'DAN / Murat GÜRSOY

ordu@dunya.com

Karadeniz'in merkez şehri Ordu'nun kalkınması ve gelişmesi adına yapılan çalışmaların çok yavaş ilerlemesi, ilin kalkınmasını bekleyen duyarlı Orduluları çok ama çok üzüyor.

Fındıkta yaşanan sorunların çözülememesi, Dereyolu Projesi'nin yeni ismiyle Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin hala hayata geçirilmemesi en büyük sorunlardan. 20 yıldır Giresun ile baraber hayalini kurduğumuz OR-Gİ Havalimanı konusunda Sayın Başbakan'ın 11 Mart 2011 tarihinde temel atılacağını açıklaması, bizi sevindiren gelişmelerden biri oldu. Çünkü Cumhuriyet tarihinden bugüne yatırımdan yoksun bir il konumunda olan Ordu, doğal yapısıyla, mavisiyle geleceğini turizimde görüyor ve havalimanı bu konuda önemli bir katkı sunacak.

İlimiz, üniversitesine de kavuştu ancak tam donanımlı bir Ordu Üniversitesi hala oluşmadı. Beklentimiz, bölgenin en önemli geçim kaynağı olan fındık konusunda önemli bölümler açılması. Sorunların çözümünde aktif rol oynayacak bir üniversite oluşturulması. Bu doğrultuda üniversitenin öğrenci sayısının hızla artırılması için çalışmalar yapılmalı. Bunların yanı sıra fındık, bal, kivi gibi ürünlerimizde Ordu markasını oluşturmak zorundayız.

Ordu şehrinin daha hızlı gelişmesi ve kalkınması, yeni nesile daha güzel bir Ordu bırakılması için bölgenin siyasetcileri başta olmak üzere vali, belediye başkanı, sivil toplum kuruluşları çok ama çok çalışmalıdır. Ordu son yıllarda valiler ve il emniyet müdürleri bakımından maalesef iç açıcı bir görüntü çizmiyordu. Çünkü son 2 ordu valisi merkezden gelerek, ilk defa Ordu'ya vali oldular. Bir yıllarını daha yeni doldurmuşken tekrar şu veya bu sebeble merkeze alındılar. Aynı şey il emniyet müdürleri için de geçerli oldu. Şimdi Ordu'nun 1 yılı geride bırakan bir valisi var; Sayın Orhan Düzgün. Gerçekten soy ismi gibi düzgün işler yapmaya çalışıyor. Ama geride kalan 1 yıla baktığımız zaman, Müzeler Genel Müdürlüğü'nden yani turizm kontejanından gelen valimizden beklentilerimiz çok büyük.

Ordu şehri bir turizm bakanına sahip. 2015'te Ordu, 'kültür ve turizm şehri olsun' projesi bulunuyor. Bu projenin gereğinin yapıldığına dair önemli atılımları maalesef hala görmüş değiliz. Bu nedenle şimdiden yetkilileri uyarıyoruz. Ordu 2015 Projesi eğer sınıfı geçemezse, hayata geçmezse bu ilde sorumluluk makamında oturanlar da gerekeni yapmamış olur.

Ordu Valimiz iyi çalışmalar yapıyor ama bizim beklentimiz, Ordu'nun sorumluluk makamında oturan valimizin sorunların üzerine gitmesi. Evrensel doğrular neyi gerektiriyorsa, çözüm için gerekirse yüksek sesle konuşmalı, masaya yumruğunu varabilmeli. Yoksa tablo ortada... Ordu şehrinin dünüyle bugünü arasında tabi ki güzel gelişmeler var ancak hala aynı sorunları konuştuğumuz da çok açık.

Belediye Başkanımız Seyit Torun da çok iyi görüyor ki Ordu artık kabuk değiştirmek istiyor. Seçim öncesi tanıtılan projelerin Ordu adına hayata geçmesini bekliyoruz. Ordu trafiği sıkışmış durumda. Şehir soluk alamıyor. 5 yıl sonrasını düşünmek dahi istemiyorum. Alt geçit ve üst geçitler artırılmalı. En önemlisi Ordu Çevre Yolu projesine mutlaka ağırlık vermeli. Ordu'ya hizmet etmesi gerekenler zamanı çok ama çok iyi kullanmalılar çünkü Ordu şehrinin zamanı çok değerlidir. Her şey daha güzel bir Ordu için…

Bu konularda ilginizi çekebilir