Promosyonculara suç duyurusu

FACUA, İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanması halinde satılan malların parasının iade edeceğini duyuran, ancak sonra koşullar öne süren 2 firma hakkında suç duyurusunda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD- İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanması halinde turnuva sırasında satılan malların parasının geri iade edileceğine ilişkin duyuru yapan ancak bu vaatlerini yerine getirmeyen Toshiba ve Tom Tom firmaları hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Güney Afrika'daki Dünya Kupası öncesinde İspanya'da promosyon başlatan ve turnuva boyunca televizyon, bilgisayar türü elektronik eşya alanlara İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanması halinde paralarını geri iade etme sözü veren iki firma, vaatlerini yerine getirmeyince tüketicilerden büyük tepki aldı.

İki firma, tüketicilerin paralarını geri almaları için daha önceden internetteki sitelerine kayıt olmaları gerektiğini savunup, kaydolmayan müşterilerine para iadesi yapmazken tüketici dernekleri internete kayıt konusunun sonradan çıkarıldığını, tüketicinin aldatıldığını savundu.

Tüketici derneği FACUA, kendilerine yapılan çok sayıda başvurudan sonra reklam örneklerini toplayarak Toshiba ve Tom Tom firmaları hakkında İspanya Sağlık Bakanlığına bağlı Ulusal Tüketim Enstitüsüne suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir