Pusulanın başında AKP var

12 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulası için kuralar çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 12 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulası için kuralar çekildi.

Buna göre pusulada AK Parti 1. sırada yer alırken, MHP 12. sırada, ana muhalefet partisi CHP ise 4'üncü sırada yer alacak.

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu konferans salonunda kura çekimi yapıldı.

Oy pusulasındaki partilerin yerleri sırasıyla şöyle;

1- Adalet ve Kalkınma Partisi  2-Demokrat Parti 3- Eşitlik ve Demokrasi Partisi 4-  Cumhuriyet Halk Partisi 5- Emek Partisi 6- Millet Partisi 7-Liberal Demokrat Parti 8- Saadet Partisi 9- Hak ve Eşitlik Partisi 10-Halkın Sesi Partisi 11-Alternatif Parti 12- Milliyetçi Hareket Partisi 13-Özgürlük ve Dayanışma Partisi 14-Halkın Yükselişi Partisi 15-Yurt Parti 16- Doğru Yol Partisi 17-Türkiye Partisi 18-Genç Parti 19- Bağımsız Türkiye Partisi20-Hak ve Özgürlükler Partisi 21- Türkiye Komünist Partisi 22- Milliyetçi Muhafazakar Parti23-Büyük Birlik Partisi 24- Demokratik Sol Parti

Öte yandan, seçime katılmasına karar verilen İşçi Partisi, Yeni Parti ve Barış Demokrasi Partisi seçime katılmayacaklarını bildirdikleri için oy pusulasında yer almadılar. Böylelikle seçime 24 siyasi parti katılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir