Putin: S-400'lerin sevkiyatını yapmaya hazırız

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye S-400 füzesi sevkiyatı yapmaya hazır olduklarını ancak bu sistemlerin Türkiye'de üretilmesinin güç olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde S-400 füze savunma sistemlerinin konuşulduğunu anlattı.

Rusya'nın, Türkiye'ye S-400 füze sistemleri sevkiyatı yapmaya hazır olduğunu, ancak füze sistemlerinin Türkiye topraklarında üretilmesinin Türk sanayisinin durumuna bağlı olduğunu belirten Putin, şunları ifade etti:

"Bu sistemleri henüz ülke dışında üretmedik. Süreç, teknoloji ve personel yetiştirilmesi açısından büyük bir hazırlık gerektiriyor. Ancak mümkün olmayan hiçbir şey yok. Bu sistemlerin etkili olduğunu Türk askeri yetkilileri biliyor."

"Çatışmasızlık bölgeleri bölünmeye neden olmamalı"

Öte yandan Putin, Suriye konusunda birçok noktada Türkiye ile aynı görüşte olduklarını söyledi.

Putin, "Türkiye ile kilit konularda anlaşamasaydık ne Suriye'de ateşkes sağlanabilirdi ne de çatışmasızlık bölgeleri anlaşması yapılabilirdi." diye konuştu.

Suriye'nin bölünme olasılığından endişe duyduklarını belirten Putin, "Suriye'de çatışmasızlık bölgelerinin kurulmasında da bazı endişeler oluşuyor. Bu bölgelerin gelecekte Suriye'nin bölünmesine neden olmaması lazım." dedi.

Türkiye'nin PYD konusundaki endişelerini bildiklerini de ifade eden Putin, bu konuda yapıcı bir çalışma yürütmeye özen gösterdiklerini söyledi.