PwC Türkiye'nin yeni başkanı Haluk Yalçın

Yalçın'ın seçim haberini, görevi devredecek selefi Cansen Başaran Symes verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - PwC Türkiye’nin yeni başkanı Haluk Yalçın oldu. Yalçın'ın başkanlığa seçildiğini, selefi Cansen Başaran Symes basına gönderdiği bir e-posta notuyla bizzat duyurdu. 
 
Cansen Başaran Symes'ın e-postasında şu ifadelere yer verildi:
 
PwC Türkiye ortakları adına, Haluk Yalçın’ın PwC Türkiye’nin yeni başkanı olarak seçildiğini sizinle paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum.
 
14 yıldır üstlendiğim bu saygın rolü, yine PwC’nin yetiştirdiği yetenekli ortağımız Haluk Yalçın’a devrederken PwC’nin Haluk’un liderliğinde bugünden itibaren yepyeni başarılara imza atacağından eminim.
 
PwC olarak, ülkemizde uzun yıllara dayanan deneyimimizi Global organizasyonumuzun bize kattığı büyük birikim ile yoğurarak yetiştirdiğimiz en iyi profesyonellerle; kaliteden ödün vermeden Türk iş dünyasının ihtiyaç duyduğu her alanda değer yaratmanın gururunu yaşıyoruz.
 
1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezuniyetini takiben PwC İstanbul ofisine katılan Haluk Yalçın 1998 yılında PwC ortaklığına kabul edilmiştir.  
 
Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkmenistan’da görev aldığı pek çok bağımsız denetim, özel inceleme ve halka arz projelerinde geniş denetim ve danışmanlık deneyimi sahibi olan Haluk finansal hizmetler, telekomünikasyon ve teknoloji sektörlerinde uzmanlaşmıştır.
 
Ülke Başkanlığı görevinden önce, PwC organizasyonunda müşterilerine verdiği hizmetlerin yanı sıra değişik dönemlerde PwC Türkiye Finansal Hizmetler ve Telekomünikasyon sektörleri, İnsan Kaynakları, Risk ve Kalite Yönetimi ülke liderliği görevleri ile PwC Azerbaycan organizasyonun Denetim ve Danışmanlık Bölümü liderliğini yürütmüştür.
 
1994 yılından bu yana SMMM unvanını taşıyan Haluk, Sermaye Piyasası Bağımsız Denetim Lisansı sahibidir.  Halen TÜRMOB İstanbul delegesi, Bağımsız Denetim Derneği Disiplin Kurulu üyesi,  TÜSİAD Telekomünikasyon Çalışma Grubu üyesi ve Türkiye Risk Yönetim Derneği üyesidir.  Haluk, evli ve 1 çocuk babasıdır.
 
Saygılarımla;
Cansen Başaran Symes
PwC Türkiye
 
"Burası Türkiye" söylemini olumluya çevirecekler

Haluk Yalçın yeni görevi ile ilgili şunları söyledi: 

“Değerli ortaklarımızın bana verdiği PwC Türkiye Başkanlığı görevi nedeniyle mutluluk ve gurur doluyum.  PwC adına Türkiye’de uzun yıllara dayanan deneyimimizi Global organizasyonumuzun bize kattığı büyük birikim ve güçle yoğurarak ülkemiz iş dünyasına her alanda en üst düzey kalitede hizmet sunmaya yönelik taahhüdümüzü yineliyorum.  PwC Türkiye’nin 30 yılı aşkın süredir sektördeki ilkeli, yenilikçi ve öncü rolünü geliştirerek önümüzdeki dönemde hem ülkemiz ekonomisine hem de müşterilerimizin işlerine değer katmaya devam edeceğiz.  Bizler “ burası Türkiye” söylemini olumluya çevirmeye kararlı bir grubuz ve buna katkı verebilmek için sürekli gayret sarf edeceğiz.”