Quaresma imzayı attı

Beşiktaş Kulübü'nün yeni transferi Quaresma, 3 yıllık sözleşme imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü'nün yeni transferi Ricardo Quaresma, 22 bine yakın taraftarın önünde 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Geldiği andan itibaren taraftarların büyük ilgisini gören Quaresma için BJK İnönü Stadı'nda imza töreni düzenlendi. Geçen sezon BJK İnönü Stadı'ndaki maçlara gelmeyen Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in katılımıyla gerçekleştirilen törende, yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Geçen sezon yaşanan olaylar sonrası Başkan Yıldırım Demirören'e cephe alan taraftarlar, uzun bir aradan sonra ilk kez başkanlarını ve yönetim kurulu üyelerini alkışladı. Yöneticilerle birlikte sahaya çıkan Demirören, taraftarların alkışlarına teşekkür ederek karşılık verdi.

Ricardo Quaresma'nın transferinden dolayı büyük sevinç yaşayan taraftarlar, imza töreni yaklaştıkça coşkuyu arttırdı. Quaresma'nın imza törenine 21 bin 320 taraftarın geldiği açıklandı.

Daha önce 18.30'da yapılacağı açıklanan tören, 19.00'a sarkarken, taraftarlar, yaktıkları meşalelerle, şarkılarla büyük bir coşku yaşadılar.

"Quaresma" sesleriyle sevinçlerini gösteren taraftarlar, yaktıkları meşalelerle tribünleri adeta karnaval yerine çevirdiler.

Quaresma'nın sahaya çıkışıyla birlikte coşkusu artan taraftarlar, çok sayıda meşale yaktı. Tribünler bir anda dumana boğulurken,  sahanın içi bir süre görülemedi.

Bu arada fenalık geçiren bir bayan taraftarı, statta bulunan ambulans hastaneye götürdü.

 

Demirören: Gelmiş geçmiş en büyük transfer burada

İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük transferinin Quaresma olduğunu söyledi.

Konuşmasına Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan 11 asker için baş sağlığı dileyerek başlayan Demirören, taraftarın, camianın ve teknik direktörün istediği Quaresma'yı aldıklarını belirterek, "Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük transferi Quaresma burada. Quaresma, kulübü, taraftarları sevdiği için geldi. Olan olmuştur. Geçmiş geride kaldı. Hep beraber, Quaresma gibi yıldızlarla şampiyonluğu kovalayacağız. Allah bizi mahcup etmesin, hayırlı olsun" diye konuştu.

Uzun bir aradan sonra taraftarların alkışladığı Demirören, taraftarların şovu nedeniyle konuşmasını gecikmeli olarak yaptı.

Taraftarların sakinleşmesinin ardından Yıldırım Demirören sözlerini tamamlayabildi.

Quaresma: Takımımı şampiyon yapabilmek için kanımı akıtırım

Quaresma, taraftar şovunun ardından sözleşmeyi imzalayabildi.

İmzadan sonra söz alabilen yeni transfer, takımını şampiyon yapmak için gerekirse saha içinde kanını bile akıtabileceğini söyledi.

Konuşmasına Türkiye'nin, Hakkari'deki terörist saldırıda verdiği şehitler için üzgün olduğunu vurgulayarak başlayan Portekizli oyuncu, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çok büyük bir kulübe ve taraftara geldiğimi biliyorum. Buraya gelmem hayatımın en güzel anı oldu" dedi.

Beşiktaş'a gelmesinin en büyük nedeni olarak yeni kulübünün geçmişi ve taraftarların büyüklüğünü gösteren Quaresma, şunları söyledi:

"Başta başkanımız olmak üzere tüm yönetim kurulu üyeleri beni almak için büyük çaba gösterdi. Hayatımın en güzel anını yaşıyorum. Çok mutluyum. Beşiktaş'a gelmemin en büyük nedeni hep beraber bu takımı şampiyon yapmaktır. Söz veriyorum, her şeyimi vereceğim. Şampiyonluklar yaşayacağız. Herkese teşekkür ediyorum. Burada olmak benim için çok büyük bir gurur."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir