"1 Mayıs sendika ve çalışanlar için imtihan olacak"

Cumhurbaşkanı Gül, "Tüm emekçilerin sorunlarının çözümüyle ilgili ne yapmamız gerekiyorsa el birliği içinde yapmamız gerek." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu yılki 1 Mayıs'ın sendikalar ve çalışanlar için bir sınav olacağını belirterek, "Özellikle İstanbul'da kutlanırken geçmişteki tüm olumsuzları unutturacak, üzerine sünger çekecek ve emeğin saygınlığını en iyi şekilde sembolize edecek kutlama olacağını ümit ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, güven mektubunu sunan Uganda'nın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ahmed Kisuule'yi kabulünden önce, gazetecilerin sorusu üzerine, yarın kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili mesajını verdi.

1 Mayıs'ın, bütün emekçi ve çalışanlara kutlu olmasını dileyen Gül, bu yılki 1 Mayıs'ın sendikalar ve çalışanlar için bir imtihan olacağını söyledi.

İstanbul Taksim'deki kutlamalarla ilgili görüşlerini de açıklayan Gül, "Özellikle İstanbul'da kutlanırken geçmişteki tüm olumsuzları unutturacak, üzerine sünger çekecek ve emeğin hakkını, emeğin saygınlığını en iyi şekilde sembolize edecek kutlama olacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Emekçilerin, alın terinin ve hakkının çok kutsal olduğunu vurgulayan Gül, "Tüm emekçilerin sorunlarının çözümüyle ilgili ne yapmamız gerekiyorsa el birliği içinde yapmamız gerek. Herkes emekçi aslında, bizler de sizler de emekçi, herkes emekçi. O bakımdan herkesin bayramı olması gerekiyor."

"İşçi, memurlarımız için çözüm bulmaya devam edeceğiz"

Başbakan Erdoğan, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs'ın artık adına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında, huzur içerisinde geçeceğine inandıklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, "Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, işçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin, toplumda emeğe saygıyı böyle bir hassasiyetle korumanın milletin en güzel hasletlerinden biri olduğunu belirtti. Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Emeği kutsal gören, çalışma hayatının odağına 'insan için emeğinden başkası yoktur' düsturunu koyan ve bunun etrafında bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Hükümet olarak; işçi, memur ve emekçi vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya, bu yolda gerekli bütün adımları atmaya şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz.

Emek ve Dayanışma Günü olarak resmi tatil ilan ettiğimiz 1 Mayıs'ın artık adına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında, huzur içerisinde geçeceğine inanıyoruz.

Ayrıca bu yıl İstanbul'da 1 Mayıs'ın barış içinde omuz omuza Taksim'de kutlanacak olmasından ve böylece yıllardır Taksim üzerinde estirilen gerilim rüzgarının son bulmasından da büyük mutluluk duyuyoruz.

Taksim Meydanı'nın emekçilerin dayanışma günlerine açılması, 2010 yılında demokrasimizin geldiği noktayı göstermesi bakımından da önemli ve sevindiricidir.

Bütün zorlukları aşmak ve daha mutlu yarınlara ulaşmak için böyle güzel günleri hepimiz ortak bir duyguyla, bayram coşkusuyla, birlik ve beraberlik içinde kutluyoruz.

Bu kardeşlik ve dayanışma duygularıyla, başta işçi, memur ve emekçi kardeşlerim olmak üzere bütün milletimizin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir