"20 madde değil, Anayasa'nın tümü değiştirilmeli"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Malkoç, partilerini ziyaret eden Bülent Arınç'ı uyardıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZONGULDAK - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, "1982 Anayasası ile Türkiye'nin yol ve mesafe alabilmesi mümkün değildir, bu Anayasa'yı değiştirmek gerekir" dedi.

Zonguldak'a gelen Malkoç, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de gündemin çok hızla değiştiğini söyledi.

Geçen günlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile ilgili yolsuzluk iddialarının gündemde olduğunu, bugün Anayasa değişikliğinin tartışıldığını, 10 gün sonra ise başka konunun tartışılacağını belirten Malkoç, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar ülkemizde Anayasa yapılırken ihtilaller olmuş ya askerin dayatması ya da AB'nin telkinleriyle Anayasa değişikliği yapılmıştır. 1982 Anayasasıyla Türkiye'nin yol ve mesafe alabilmesi mümkün değildir, bu Anayasa'yı değiştirmek gerekir. Parti olarak Anayasa konusundaki duruşumuz açık ve net. Öyle 10, 20 madde değil, tümü değiştirilmeli. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın partimizi ziyaretinde 'iktidardasınız, Anayasayı değiştirmek sizin boyun borcunuzdur. Bu değişikliği yaparken birbirinizle kavga etmeyin' dedik. Şunu açıkça söylüyorum, Türkiye 21. yüzyılda bu Anayasayla idare edemez. Çünkü bırakın ileri getirmeyi, ülkemizi yerinde saydırmaz."

Malkoç, şu anda dünyada en stratejik alanın tarım ve gıda olduğunu da belirterek, şunları kaydetti:

"Batılı ülkeler teknolojiden sonra tarıma ve gıdaya yatırım yapmaktadır. Türkiye, yakın zamana kadar tarım alanında kendi kendine yetebilen yedi ülkeden biriydi. Ama bugün Kastamonu, Konya'daki çiftçisine ödeyeceği parayı ABD, Arjantin'deki üreticilere ödüyor. Hükümet sekiz yıldan bu yana Kemal Derviş modelini uyguluyor. Ne var bu modelde? Tütün ekmeyeceksin, şeker pancarı dikmeyeceksin, fındıklıkları sökeceksin ve üretmeyeceksin. Ne olacak bunlar? Yurt dışından gelecek. Ahmet, Hasan, Hüseyinler dikmeyecek, üretmeyecek, paramız Hans'a, Joseph'e gidecek. Parti olarak bizim itirazımız bunadır."

Bu konularda ilginizi çekebilir