"2011 yılına kadar olan hedeflerimizi büyüttük"

HP EMEA Bölgesi Çevre Programları Direktörü Guilcher, ambalajların yüzde 35'inin geri dönüştürülmüş malzemeden oluşmasını sağlayacaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - HP EMEA Bölgesi Çevre Programları Direktörü Herve Guilcher, 2011 yılına kadar olan hedeflerini büyüttüklerini belirterek, "Geri dönüşümden elde ettiğimiz 46 milyon kilogram plastiği baskı ürünlerinde kullanacak, yazıcı ambalajlarının ağırlığını 2005 yılına oranla yüzde 35 azaltacak ve ambalajların yüzde 35'inin geri dönüştürülmüş malzemeden oluşmasını sağlayacağız" dedi.

HP'den yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Guilcher, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda geri dönüşümlü malzeme kullanarak üretim yapma oranını 2007 yılının 3 katına çıkarttıklarını ifade etti.

Guilcher, mürekkep kartuşlarında 4 bin 535 ton reçine kullandıklarını belirterek, HP yazıcıların etkinlik düzeyinin yüzde 32'ye ulaşarak, hedeflenen yüzde 40 değerine çok yaklaştığını bildirdi.

HP'nin, önceki hedeflerini aşarak çevre konusundaki duyarlılığını gösterdiğini dile getiren Guilcher, şunları kaydetti:

"2011 yılına kadarki hedeflerimizi büyüttük. Geri dönüşümden elde ettiğimiz 46 milyon kilogram plastiği baskı ürünlerinde kullanacak, yazıcı ambalajlarının ağırlığını 2005 yılına oranla yüzde 35 azaltacak ve ambalajların yüzde 35'inin geri dönüştürülmüş malzemeden oluşmasını sağlayacağız. Ayrıca ambalajlardaki plastik kullanım oranını da 2005 yılına oranla yarı yarıya azaltacağız.

Yönetilebilir Baskı Hizmetleri ile HP içerisinde 1,9 milyon ton daha az sera gazı salınımı sağladık. Yenilikçi HP teknolojileri ile ulaştığımız bu hedef, trafiğe bir yıl boyunca 345 bin aracın çıkmaması ile eşdeğer. HP'nin Çevre Çözümleri Programı, 2005-2012 yılları arasında HP kullanıcıları 4 milyon ton daha az karbondioksit havaya karıştırdı. Bu sayı 741 bin adet aracın bir sene trafiğe çıkmaması anlamına geliyor."

"500 milyondan fazla kartuşu geri dönüştürdük"

HP Baskı ve Görüntüleme Grubu Türkiye Genel Müdürü Arzu İlhan Babaoğlu ise HP'nin çevresel sürdürülebilirliği küresel bir iş stratejisi olarak destekleyen programlar üretmeyi ve raporlamayı sürdürdüğüne dikkati çekerek, bugüne dek 500 milyondan fazla kartuşu geri dönüştürdüklerini ifade etti.

Babaoğlu, Gezegen Ortaklığı programı'nın dünyada 53 ülkede uygulandığını ve bunlar arasında Türkiye'nin de bulunduğunu belirterek, Türkiye'de 200'ün üzerinde şirketin katıldığı bu program ile HP kartuşlarının geri dönüştürülebildiğini duyurdu.

"Web sitemizden başvurulabilen program ile 2009 yılında 20 binden fazla kartuş ve toneri geri dönüşüme kazandırdık" diyen Babaoğlu, HP'nin Türkiye'de çevre çalışmalarına bir başka katılımının "Sahtecilikle Mücadele" olduğunu bildirdi.

Babaoğlu, sahte sarf malzemelerinin zararlı olabileceğini ve kötü baskı kalitesi sebebiyle kağıt israfına sebep olduklarını belirtti.

Sahtecilikle Mücadele Programının çevre çalışmalarında önem taşıdığının altını çizen Babaoğlu, yerel yetkililerin yardımıyla eylül ve ekim aylarında Türkiye'de yaklaşık 6 bin adet sahte mürekkep ve lazer kartuş ele geçirildiğini bildirdi.